Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
miercuri, 22 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 144 (8061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Idei de vacanță

Paradisul verde de pe litoralul românesc, alternativă accesibilă la vacanțele de lux peste hotare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vară, soare, mare, vacanță - sunt cuvinte care par să fie legate unele de altele și ne duc imediat cu gândul la plăcutele momente de relaxare în care stai pe malul mării, mângâiat de briză, sub o umbreluță, cu ceva răcoritor la îndemână și prietenii alături și multă voie bună. Sau la o baie în piscină, ieșiri pe la terase, plimbări pe promenadă și fel de fel de variante de petrecere a timpului liber.

Din fericire, avem și mare, și munte, pentru cei care preferă a doua variantă de petrecere a concediilor, avem și plaje întinse, cu nisip, nu pietre, ca în alte țări, dar și păduri întinse cât nu poți cuprinde cu ochiul, încât petrecerea vacanțelor în țară, acolo unde banii cheltuiți aduc un plus-valoare și zonei, dar și celor care locuiesc și trudesc acolo, ar trebui să fie prima opțiune pentru cei mai mulți dintre noi.

Pe această idee merg și cei care au investit masiv în litoralul românesc, în ultimii ani, pentru a crea condiții comparabile cu cele de peste hotare, din stațiuni de lux, care au fost intens promovate și au devenit atât de căutate.

Evident, fiecare vine cu fel de fel de atuuri, de la frumusețea reliefului, diferit de cel de la noi, până la bogăția meselor all inclusive – un adevărat festival al mâncării, adresat celor care merg special pentru a servi din toate, fără restricții.

Însă, pe lângă costurile care le implică vacanțele respective, de mii de euro, care la noi sunt la nivelul a câteva mii de lei, mai trebuie luată în calcul și distanța care trebuie parcursă, oboseala de pe drum, piedicile care apar în diverse situații neprevăzute, inclusiv din necunoașterea limbii vorbite acolo sau a legislației.

Tocmai de aceea, litoralul românesc, care trece de ceva ani prin transformări uimitoare, tinde să revină în preferințele multor români, care fie nu au mai mers de multă vreme și rămăseseră cu o imagine învechită a ceea ce se găsește acolo, fie că au descoperit că se pot simți foarte bine, se pot distra și mânca ce doresc, la costuri rezonabile și în condiții comparabile cu cele de peste hotare.

 

Paradisul litoralului românesc sau „fă rai din ce ai!”

Un exemplu de transformare în bine poate fi dat chiar din stațiunea care era pe vremuri o perlă a litoralului românesc, Venus, abandonată o bună perioadă de timp din punct de vedere al investițiilor în infrastructură, dar care are foarte mari șanse să devină una dintre cele mai căutate stațiuni turistice. Asta deoarece în ultima vreme a atras cele mai mari investiții private din zona litoralului, fiind amenajate hoteluri și resorturi care concurează la condiții cu cele din destinațiile preferate de vacanță ale românilor peste hotare, are foarte multe spații verzi, unele comparabile cu grădinile palatelor marilor familii nobiliare din Europa și nu numai, plaje bine întreținute, cu golfulețe amenajate pentru ca apa să fie cât mai „potolită”, chiar și când sunt valuri mai puternice.

Mai nou, frumuseții naturale a locurilor li se adaugă și cea a lebedelor care se plimbă majestuos între maluri, întâmpinând turiștii cu ciocurile întinse după ceva bunătăți.

Unul dintre cei care mizează pe succesul litoralului românesc este Aurelian Marin, managerul agenției de turism Paradis Tours, care aduce anual peste 150.000 de turiști în stațiunile de la Marea Neagră. Practic, peste 10% din totalul celor care sosesc oficial, fiscalizat, pe litoralul românesc, ceea ce îl poziționează în postura de principal tur-operator pentru litoralul românesc.

“Venus a fost stațiunea cea mai dezavantajată, până în 2014 a fost complet abandonată. Startul l-a dat complexul Mera, care a avut curajul să cumpere două hoteluri mari și să le renoveze foarte repede, după care a apărut interes pentru reabilitarea altor hoteluri.

Rapid s-au vândut și celelalte hoteluri și au fost renovate, a declanșat o explozie de investiții private. Este singura stațiune în care nu s-au făcut investiții în infrastructură. Este limpede că Primăria Mangalia nu are bani să le renoveze, e un oraș cu 40.000 de locuitori. Restul au fost reabilitate pe fonduri europene. Cele mai mari investiții sunt în Venus în prezent și se fac eforturi pentru a se găsi finanțare pentru reabilitarea infrastructurii”, spune Aurelian Marin, care e convins că se vor găsi, și zona va fi transformată radical, încât va fi în topul preferințelor turiștilor.

 

Paradisul verde din cea mai verde stațiune

Mai nou, de vreo doi-trei ani, pe lângă contractele de agenție cu majoritatea hotelurilor de pe litoral, afacerea a fost extinsă și prin preluarea unor hoteluri și resorturi, care alcătuiesc acum o ofertă complexă de cazare sub denumirea de Paradis Hotels: Dana Holiday Club 4* Venus, Dana Resort 4* Venus, Grand Dedal 4* Mamaia Nord, Dedal 3* Mamaia Nord, Hotel Romantic 3* Mamaia, Lemon Cliff 4* Mamaia Sat, Mureș 2* Superior Saturn, Vila Cube 4* Eforie Nord, Paradis Apartments.

Astfel răspund cerințelor diverse ale clienților, deoarece zona de sud a litoralului e plină de verdeață, e locul ideal pentru relaxare, pentru vacanțe liniștite și pline de farmec, pe când zona de nord, unde vedeta e Mamaia, este polul distracției în cluburi și pe plajele lărgite.

Pentru cei care vor să se relaxeze nu doar pe malul mării, ci și în mijlocul naturii, printre peste 200 de specii de arbori și arbuști aduși de pe toate continentele, de peste mări și țări, frumos aranjați într-o grădină de peste 15.000 de metri pătrați, Dana Resort 4* Venus este răspunsul.

Cu o arhitectură diferită față de restul unităților de cazare din zonă, fiind alcătuit dintr-un corp principal și mai multe vile cu aspect mediteraneean, cu piscină cu apă sărată, de mare și cu restaurant cu terasă în grădină, la care se servesc numeroase specialități românești, locul este preferat de turiști pentru relaxare și odihnă.

Dana Holiday Club, cea mai nouă locație din oferta Paradis Hotels, este oaza de relaxare și distracție cu specific mediteraneean din centrul stațiunii Venus, la 100 de metri de plajă. Are 150 de camere (144 de camere duble, patru camere family și două apartamente) aflate în două pavilioane înconjurate de verdeață, grădina având o suprafață de 11.000 de metri pătrați.

 

Litoralul românesc, pro și contra

În vreme ce unii încearcă să scoată în evidență doar aspectele negative de pe litoralul românesc, pentru a-i determina pe turiști să aleagă destinații mai exotice, dar și mai scumpe, având interes să procedeze astfel, cei care investesc aici spun că lucrurile s-au schimbat mult, iar cei care vorbesc doar de rău trebuie să vină să se convingă că nu e chiar așa cum spun.

„Există multe discuții legate de litoralul nostru, în special în mediul online. Dar multe au la bază faptul că există o masă critică de clienți care nu au mai fost pe litoral de foarte mult timp, care au rămas cu o imagine de acum 10-15 ani.

Lucrurile sunt complet schimbate. În primul rând, hotelurile sunt renovate în cea mai mare parte.

În privința facilităților pentru clienți, când vorbeam doar de cazare sau cazare cu mic dejun, în cel mai bun caz, acum sunt resorturi cu nenumărate facilități și cu investitori de calibru, care știu ce au de făcut.

Este evident că cei care sunt interesați de anumite destinații încearcă să le promoveze sau, în paralel, să scoată în evidență dezavantajele sau punctele slabe ale altor destinații, pentru a-și vinde produsele”, spune Aurelian Marin, manager de agenție de turism și investitor în infrastructura hotelieră de pe litoralul românesc. Conform acestuia, turiștii care vin pe litoral apreciază în primul rând marea și plajele, iar celelalte facilități, chiar dacă s-au dezvoltat foarte mult, inclusiv pe partea de petrecere a timpului liber, sunt pe plan secund. Varianta de rezervă pentru când sunt nori. Sau ploaie. În rest – mare, soare și distracție!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paradisul verde de pe litoralul românesc, alternativă accesibilă la vacanțele de lux peste hotare.
 Vizualizări articol: 1408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Paradisul verde de pe litoralul românesc, alternativă accesibilă la vacanțele de lux peste hotare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei