Un aparat de cafea este una dintre cele mai bune investiții pe care le poate face un iubitor de cafea. Cu o îngrijire și o întreținere corespunzătoare, aparatul dumneavoastră de cafea poate continua să funcționeze la capacitate maximă pentru a vă oferi de fiecare dată o cafea de calitate.
Iată câteva sfaturi despre cum să maximizați durata de viață a aparatului dumneavoastră de cafea.
1. Configurați-vă corect aparatul și studiați-l
Primul pas pentru a vă asigura că aparatul dvs. de cafea rezistă este să începeți corect. Configurarea corectă a unui aparat de cafea vă poate ajuta să vă asigurați că nu veți fi prins mai târziu într-o situație dificilă.
În timp ce unele aparate de cafea sunt dispozitive plug and play, altele pot necesita un reglaj mai fin. De asemenea, este util să știți cum să vă folosiți corect aparatul de cafea.
Puteți face acest lucru citind manualul sau, care vă va ghida prin configurarea și funcțiile aparatului dumneavoastră de cafea.
2. Curățați-vă regulat carafa de lapte
Împiedicați laptele să se usuce și să se solidifice curățând bagheta de abur după fiecare operațiune.
În timp ce unele aparate de cafea au o funcție de curățare automată care intră în funcțiune după fiecare utilizare, tot trebuie să vă curățați manual carafa de lapte atunci când nu o utilizați.
Cel mai bine este să turnați într-un aparat de cafea doar cantitatea exactă de lapte de care veți avea nevoie pentru a minimiza risipa, apoi să curățați carafa de lapte după utilizare.
În ceea ce privește bagheta de abur, trebuie să o curățați imediat cu o lavetă umedă după fiecare operațiune pentru a preveni uscarea și formarea de cruste în lapte. Acest lucru nu este doar igienic, ci va împiedica, de asemenea, ca bagheta de abur să se înfundă cu lapte solidificat.
3. Goliți recipientul pentru boabe de cafea atunci când nu îl folosiți
Nu lăsați ca descompunerea să stea în calea ceștii dvs. perfecte de cafea - curățați regulat depozitul de boabe de cafea!
În aceeași ordine de idei cu golirea și curățarea carafei de lapte, ar trebui să faceți același lucru pentru recipientul pentru boabe de cafea atunci când nu îl folosiți.
Dacă folosiți un aparat de cafea zilnic, acest lucru nu ar trebui să fie o problemă prea mare, deoarece veți goli și umple în mod regulat boabele de cafea (și, sperăm, veți curăța recipientul între timp) pentru a vă păstra rezervele proaspete.
Dar, dacă știți că veți fi plecat pentru o perioadă de timp sau că nu veți folosi aparatul de cafea pentru o perioadă îndelungată, asigurați-vă că goliți depozitul de boabe de cafea în timp ce aparatul nu este folosit.
Lăsarea boabelor de cafea în recipientul pentru boabe are două consecințe majore - compromite calitatea boabelor, iar descompunerea boabelor de cafea va lăsa pete întunecate și un strat murdar pe fundul recipientului, care poate fi greu de curățat.
4. Detartrați-vă regulat aparatul de cafea
Știați că tipul de apă pe care îl folosiți pentru a vă prepara cafeaua contează? În mod ideal, ar trebui să folosești apă care are un nivel de pH între 6,5 și 7,5 (de obicei apă îmbuteliată sau filtrată) pentru a obține o cafea bine echilibrată.
Apa de la robinet, deși este convenabilă, are multe minerale precum calciu și magneziu care nu numai că afectează extracția și aroma cafelei, dar se poate acumula în timp și poate provoca o acumulare de calcar în aparatul de cafea, ceea ce poate interfera cu performanța aparatului de cafea și cu gustul general al cafelei dvs.
Împiedicați acest lucru și prelungiți durata de viață a aparatului dvs. de cafea prin decalcifierea acestuia cel puțin o dată pe lună. Decalcifierea aparatului de cafea nu este atât de dificilă pe cât pare, puteți găsi online un ghid pas cu pas despre cum să o faceți.
Îngrijirea sau întreținerea aparatului dvs. de cafea nu este costisitoare și nici dificilă, dar necesită un efort regulat și constant. Încercați să încorporați acești pași de întreținere în rutina dvs. zilnică, săptămânală sau lunară și veți fi pe drumul cel bun pentru a vă bucura de preparate excelente de la aparatul dvs. de cafea pentru mulți ani de acum înainte.