Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 132 (8049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

4 sfaturi utile pentru întreținerea unui aparat de cafea

Un aparat de cafea este una dintre cele mai bune investiții pe care le poate face un iubitor de cafea. Cu o îngrijire și o întreținere corespunzătoare, aparatul dumneavoastră de cafea poate continua să funcționeze la capacitate maximă pentru a vă oferi de fiecare dată o cafea de calitate.

 

Iată câteva sfaturi despre cum să maximizați durata de viață a aparatului dumneavoastră de cafea.

1. Configurați-vă corect aparatul și studiați-l

Primul pas pentru a vă asigura că aparatul dvs. de cafea rezistă este să începeți corect. Configurarea corectă a unui aparat de cafea vă poate ajuta să vă asigurați că nu veți fi prins mai târziu într-o situație dificilă.

 

În timp ce unele aparate de cafea sunt dispozitive plug and play, altele pot necesita un reglaj mai fin. De asemenea, este util să știți cum să vă folosiți corect aparatul de cafea.

 

Puteți face acest lucru citind manualul sau, care vă va ghida prin configurarea și funcțiile aparatului dumneavoastră de cafea.

2. Curățați-vă regulat carafa de lapte

Împiedicați laptele să se usuce și să se solidifice curățând bagheta de abur după fiecare operațiune.

 

În timp ce unele aparate de cafea au o funcție de curățare automată care intră în funcțiune după fiecare utilizare, tot trebuie să vă curățați manual carafa de lapte atunci când nu o utilizați.

 

Cel mai bine este să turnați într-un aparat de cafea doar cantitatea exactă de lapte de care veți avea nevoie pentru a minimiza risipa, apoi să curățați carafa de lapte după utilizare.

 

În ceea ce privește bagheta de abur, trebuie să o curățați imediat cu o lavetă umedă după fiecare operațiune pentru a preveni uscarea și formarea de cruste în lapte. Acest lucru nu este doar igienic, ci va împiedica, de asemenea, ca bagheta de abur să se înfundă cu lapte solidificat.

3. Goliți recipientul pentru boabe de cafea atunci când nu îl folosiți

Nu lăsați ca descompunerea să stea în calea ceștii dvs. perfecte de cafea - curățați regulat depozitul de boabe de cafea!

 

În aceeași ordine de idei cu golirea și curățarea carafei de lapte, ar trebui să faceți același lucru pentru recipientul pentru boabe de cafea atunci când nu îl folosiți.

 

Dacă folosiți un aparat de cafea zilnic, acest lucru nu ar trebui să fie o problemă prea mare, deoarece veți goli și umple în mod regulat boabele de cafea (și, sperăm, veți curăța recipientul între timp) pentru a vă păstra rezervele proaspete.

 

Dar, dacă știți că veți fi plecat pentru o perioadă de timp sau că nu veți folosi aparatul de cafea pentru o perioadă îndelungată, asigurați-vă că goliți depozitul de boabe de cafea în timp ce aparatul nu este folosit.

 

Lăsarea boabelor de cafea în recipientul pentru boabe are două consecințe majore - compromite calitatea boabelor, iar descompunerea boabelor de cafea va lăsa pete întunecate și un strat murdar pe fundul recipientului, care poate fi greu de curățat.

4. Detartrați-vă regulat aparatul de cafea

Știați că tipul de apă pe care îl folosiți pentru a vă prepara cafeaua contează? În mod ideal, ar trebui să folosești apă care are un nivel de pH între 6,5 și 7,5 (de obicei apă îmbuteliată sau filtrată) pentru a obține o cafea bine echilibrată.

 

Apa de la robinet, deși este convenabilă, are multe minerale precum calciu și magneziu care nu numai că afectează extracția și aroma cafelei, dar se poate acumula în timp și poate provoca o acumulare de calcar în aparatul de cafea, ceea ce poate interfera cu performanța aparatului de cafea și cu gustul general al cafelei dvs.

 

Împiedicați acest lucru și prelungiți durata de viață a aparatului dvs. de cafea prin decalcifierea acestuia cel puțin o dată pe lună. Decalcifierea aparatului de cafea nu este atât de dificilă pe cât pare, puteți găsi online un ghid pas cu pas despre cum să o faceți.

 

Îngrijirea sau întreținerea aparatului dvs. de cafea nu este costisitoare și nici dificilă, dar necesită un efort regulat și constant. Încercați să încorporați acești pași de întreținere în rutina dvs. zilnică, săptămânală sau lunară și veți fi pe drumul cel bun pentru a vă bucura de preparate excelente de la aparatul dvs. de cafea pentru mulți ani de acum înainte.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 4 sfaturi utile pentru întreținerea unui aparat de cafea.
 Vizualizări articol: 811 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
4 sfaturi utile pentru întreținerea unui aparat de cafea1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei