Proprietarul fostei autogări care a funcționat în centrul municipiului Suceava, SC Transporturi Auto SA, a obținut aproape toate avizele pentru a putea începe construcția imobilului unde vor exista spații comerciale și apartamente de locuit. Practic, mai este nevoie doar de autorizația de construcție care trebuie emisă de Primăria Suceava, act care trebuie să fie o formalitate. Și asta pentru că s-au parcurs toți pașii prevăzuți de lege, inclusiv avize de la instituțiile abilitate, cum ar fi Inspectoratul pentru Situații de Urgență sau Agenția de Protecția Mediului, ca să amintim doar două astfel de instituții. Pe terenul unde a funcționat Autogara Suceava complexul rezidenţial care se doreşte a fi ridicat va avea trei regimuri de înălţime: cu 8 etaje în vecinătatea blocului Civica, unde funcţionează Banca Transilvania, iar apoi va coborî la 6 etaje, pentru ca la strada Vasile Alecsandri regimul de înălţime să fie de 4 etaje.
Potrivit proiectului, aici vor fi edificate 50 de apartamente şi vor exista 2.800 mp de spaţii comerciale. Complexul va dispune de 75 de locuri de parcare şi 450 mp de spaţii verzi. Proiectul a fost gândit în așa fel încât să se încadreze în peisaj cu celălalt proiect imobiliar aflat în apropiere. Este vorba de complexul rezidențial ”Ștefan cel Mare” care aparține firmei General Construct și care va fi ridicat între străzile Dragoș Vodă și Armenească. În acest caz lucrările au demarat deja, iar într-o primă fază s-a forat și s-au turnat piloți care să asigure protecția imobilelor învecinate.
„Modul de rezolvare a circulațiilor carosabile și pietonale în incinte urmărește o fluidizare a acestora, permițând legătura între cele două străzi. În ambele subansamble se creează câte o circulație pietonală mediană, parțial acoperită prin pasaje și portice din care se face accesul la locuințe și spații comerciale. În curţile interioare rezultate pe terasa de peste parcaje se vor realiza platforme și alei pietonale și spații verzi de agrement, locuri de joacă și sport, fântâni decorative sau buvete. La parterul incintei create se pot amplasa spații comerciale și servicii. Deşi această alee este deschisă la ambele capete spre străzile publice ale oraşului, în curtea interioară se creează raporturi de vecinătate şi convieţuire proprii unui imobil colectiv. Aceste incinte pot fi protejate prin porți cu control acces”, se arată în proiectul depus la Primăria Suceava.