Una dintre cele mai vechi piețe agroalimentare ale Sucevei, Piața Ițcani, va deveni piață angro, o decizie în acest sens urmând a fi luată chiar în ședința de Consiliu Local de joi, 26 mai.
Redeschiderea Pieței Ițcani, solicitată adeseori de locuitorii acestui cartier al Sucevei, nu a avut nici pe departe rezultatele așteptate, în ciuda investițiilor făcute acolo pentru modernizare.
Tocmai de aceea, în urma unei solicitări venite din partea Prefecturii Suceava, de a se găsi spații pentru organizarea de piețe volante, pentru sprijinirea producătorilor agricoli din zonă și încurajarea unei relații directe cu cumpărătorii, Primăria Suceava vrea să le pună la dispoziție acel spațiu gata amenajat, dotat cu toate cele necesare și cu autorizările la zi.
„În ședința de Consiliu Local avem în dezbatere un proiect de hotărâre care prevede transformarea Pieței Ițcani în Piață agroalimentară cu caracter permanent și comercializare produse cu amănuntul și cu ridicată (angro), pentru atragerea producătorilor agricoli locali și zonali, dar și încurajarea consumării produselor locale.
În prezent în piață funcționează doar comercializarea cu amănuntul, dar piaţa este aproape goală”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, inițiator al proiectului de hotărâre.
Piața Ițcani are o suprafață totală de 2200 de mp, are 51 de mese acoperite, sector pentru desfacerea laptelui și a produselor lactate, cu 8 vitrine frigorifice, 10 căsuțe pentru producători, pentru perioada festivalurilor, dar și un sector special amenajat pentru comerț angro.
Piața Ițcani va fi deschisă de luni până sâmbătă, între orele 6.00-20.00, iar duminica între orele 6.00-13.00.
Evenimente în Piața Ițcani, în colaborare cu APIA și Direcția Agricolă
Tot pentru revitalizarea Pieței Ițcani, Primăria Suceava vrea să organizeze acolo o serie de evenimente, în colaborare cu Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură, precum și cu Direcția Agricolă.
Printre acestea se numără: „Târgul de primăvară”, în perioada 1 martie - 24 aprilie, „Târgul Produselor Lactate”, în perioada 1-31 mai, „Festivalul Produselor Tradiționale”, în perioada 1-30 iunie, la care să participe și Asociația Produs în Bucovina, precum și „Luna produselor pentru zacuscă”, în perioada 1-30 septembrie.