Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 120 (8037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

În aula Colegiului „Mihai Eminescu”

„Identitate culturală în tradițiile și obiceiurile poporului român”, proiect inițiat de Casa Corpului Didactic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În aula Colegiului Național „Mihai Eminescu” Suceava s-a desfășurat recent workshopul „Modalități de valorificare a tezaurului cultural folcloric prin activități extrașcolare”, din cadrul proiectului educațional „Identitate culturală în tradițiile și obiceiurile poporului român”, inițiat de Casa Corpului Didactic (CCD) „George Tofan” Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Centrul Cultural pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava și Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea competențelor profesionale în domeniul elaborării și implementării de proiecte educaționale pentru păstrarea și transmiterea valorilor identitare prin cultura populară.

Prof. Traian-Alin Pușcă, directorul CCD „George Tofan” Suceava, a afirmat că „scopul nostru este de a adapta demersul educațional la nevoile individuale ale fiecărui elev. Cum: prin identificarea unor nevoi stringente și adecvarea mijloacelor de învăţământ la metodele folosite. Am identificat nevoia de repere, de simboluri, de modele pentru elevii noștri necesară dezvoltării unei alte nevoi și anume, aceea de apartenență la o comunitate, la o regiune și la valorile acestora, la dezvoltarea interesului și motivarea lor. Putem crea o situaţie de învăţare, mai mult sau mai puţin dirijată. Cum? apelând la valorile promovate de folclorul nostru”.

 

Participanți

La activitate au participat numeroase cadre didactice, iubitoare de folclor și păstrătoare de tradiții, dar și invitați speciali, dintre care amintim: prof. dr. Petru Crăciun - inspector general adjunct IȘJ Suceava; Cristina Albu – inspector școlar din cadrul IȘJ Suceava; Călin Horia Bârleanu - profesor universitar - Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava; Călin Brăteanu - artist popular și director al Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Suceava din cadrul Centrului Cultural ”Bucovina” Suceava; Angelica Flutur - interpret de muzică populară; Casian Balabașciuc, inginer - Moldovița; Parasca Dumitru – Rădăuți, organizator al Festivalul Național Concurs ”Regina Sânzienelor”; Maria Pavelescu - consilier școlar în cadrul CJRAE Suceava; Ilaria Pușcă - profesor pentru învățământ primar la Vatra Moldoviței; Elena Negru - profesor pentru învățământ primar la Bilca; Iulian Ciotu - director adjunct la Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare” Cajvana; Patru Șoiman – profesor la Bălcăuți; Ramona Maftei Leancă – profesor la GPP ”1-2-3” Suceava; Lenuța Rusu Lenuța – profesor la Clubul Copiilor Fălticeni.

La final, prof. metodist Doina-Gabriela Șlincu a concluzionat că pe parcursul celor două ore „au fost prezentate și dezbătute diferite proiecte de promovarea a tradițiilor și obiceiurilor din Bucovina. Rezultatele acestui workshop pun baze pentru elaborarea și implementarea de proiecte educaționale interesante și frumoase pentru cultivarea unor valori şi atitudini, pentru dezvoltarea de competenţe cognitive şi culturale.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Identitate culturală în tradițiile și obiceiurile poporului român”, proiect inițiat de Casa Corpului Didactic.
 Vizualizări articol: 792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Identitate culturală în tradițiile și obiceiurile poporului român”, proiect inițiat de Casa Corpului Didactic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei