Primarul din Vatra Moldoviței, Virgil Saghin, a declarat că unitățile de învățământ din comună au fost dotate cu echipamente IT de ultimă generație. Virgil Saghin a precizat că recent au fost distribuite și montate ultimele echipamente electronice achiziționare printr-un proiect european în valoare de 1,116 milioane de lei, „Consolidarea capacității unităților de învățământ preuniversitar de stat din comuna Vatra Moldoviței de a desfășura activități didactice în mediul online prin achiziția de echipamente sau dispozitive electronice”. Saghin a precizat că în cadrul proiectului au fost achiziționate 328 de tablete școlare care au fost distribuite elevilor, precum și 37 laptopuri, 37 tablete grafice și 37 de camere web pentru conferințe care au fost distribuite profesorilor. De asemenea, în unitățile de învățământ din comună au instalate 32 de table interactive și 16 routere wireless. Prin proiect a fost implementat și un sistem management dispozitive pentru cele 328 tablete școlare distribuite elevilor.
Primarul din Vatra Moldoviței a mai adăugat că toate echipamentele propuse a fi achiziționate în cadrul proiectului sunt echipamente cu o performanță foarte mare, care utilizează foarte puțină energie electrică, acestea având o clasă energetică superioară. De asemenea, echipamentele dispun și modulul „green” în care utilizează și mai eficient resursele în scopul prelungirii autonomiei acumulatorilor și implicit pentru scăderea consumului de energie electrică, contribuind direct la scăderea emisiilor de dioxid de carbon. Virgil Saghin a precizat că proiectul contribuie la atingerea obiectivelor Strategiei Naționale privind Agenda Digitală pentru România 2020 în domeniul educației, Linia strategică de dezvoltare ED1 - Furnizarea de infrastructură TIC în școli, prin furnizarea de echipament și infrastructură relevantă în școlile din comuna Vatra Moldoviței va permite o gestiune mai bună a materialelor educaționale și va facilita accesul elevilor la educație.
El a mai spus că proiectul a fost finanțat prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate, iar din valoarea totală de 1,116 milioane de lei, o sumă de 1,047 milioane de lei reprezintă finanțare nerambursabilă, adică 98% din valoarea totală eligibilă aprobată.