Un bărbat care a intrat în casa unei femei de 88 de ani cu intenția de a-i fura banii din economii a sfârșit prin a fugi cu coada între picioare și fără să fi reușit să pună mâna pe vreo lețcaie. Tentativa eșuată de tâlhărie a avut loc în seara zilei de sâmbătă, 7 mai, în jurul orei 22.00. Mihai Gabriel Lăcătuș și-a acoperit fața cu o mască chirurgicală și, înarmat cu un cuțit, a intrat peste octogenară. Femeia, deşi prezenta mari deficiențe locomotorii, nu s-a lăsat intimidată și nici nu s-a speriat de cel care dorea să o tâlhărească.
”Având prezenţă de spirit, persoana vătămată a apucat cu mâna dreaptă cuţitul care era îndreptat către ea, tăindu-se în palmă, iar cu mâna stângă i-a îndepărtat autorului masca chirurgicală care-i acoperea fața, precum şi fesul purtat pe cap, fără însă a-l putea recunoaşte pe agresor, observând doar că purta pantaloni scurţi de culoare închisă, deoarece picioarele în partea de jos erau descoperite. Inculpatul şi-a pus fesul la loc pe cap, a prins-o cu mâna de față pe persoana vătămată provocându-i leziuni, cerându-i în continuare să-i dea toţi banii pe care îi are”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului. Nici în această situație bătrâna nu a cedat, iar pentru a câștiga timp, i-a spus bărbatului că ține banii ascunși într-un borcan în afara casei. Cu mare greutate, sprijinindu-se de obiectele din jur, și cu tâlharul în spatele ei, femeia a ieșit afară. Imediat a început să strige după ajutor, ceea ce i-a alarmat pe vecini. Speriat, individul a fugit mâncând pământul. A fost prins în cursul zilei de duminică, iar pe numele său a fost emisă o ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 de ore.
Ulterior, Mihai Gabriel Lăcătuș a fost dus în fața unui judecător de drepturi și libertăți de la Judecătoria Gura Humorului, care a emis un mandat de arestare de 30 de zile pentru comiterea infracțiunii de tentativă de tâlhărie calificată. Procurorii au mai făcut precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.