Toate taberele de cazare temporară a refugiaților de război amenajate de autorități în județul Suceava sunt menținute operaționale și pot fi folosite în orice clipă, având în vedere contextul tot mai tensionat de la granițele de nord și est și amenințările lansate de Rusia. Izbucnirea unor noi focare de conflict sau acutizarea celor existente poate duce la creșterea bruscă a numărului de persoane care ar trece granița în România prin vama de la Siret. La această dată, potrivit datelor furnizate de ISU Suceava, sunt ocupate 56 din cele 1.751 de locuri din taberele de cazare temporară, marea majoritate în căsuțele modulare de la Rădăuți. În tabăra de pe stadionul din Siret, de pe stadionul din Rădăuți, Liceul „Lațcu Vodă” Siret și de la sala de sport de la Școala Gimnazială „Miron Costin” din Suceava nu se află cazată nici o persoană.
În sala polivalentă de la Rădăuți este un singur refugiat care a ales să să nu se mute în altă tabără, împreună cu alți compatrioți; în căsuțele modulare sunt 44 de persoane, din care 25 de femei și 10 copii; în sala de sport de la Milișăuți - 11 persoane, din care 5 femei și 3 copii. De la sala de sport de la Dumbrăveni, cu o capacitate de 250 de locuri, începând cu data de 3 mai a.c., personalul ISU Suceava a fost retras, administrarea taberei urmând a fi realizată de către primăria din comună.
De la începutul crizei, prin taberele de cazare temporară din județ au trecut 12.243 de persoane, din care 12.187 au părăsit taberele. La jumătatea lunii aprilie, conform estimării făcute de Prefectura Suceava, pe raza județului s-ar fi aflat aproximativ 2.000 de refugiați ucraineni, cazați în spații gestionate de alte entități decât ISU (firme, organizații și asociații umanitare, universitate, persoane fizice etc.), pe cont propriu sau la rude, prieteni etc.