Cea de-a III-a mobilitate internațională din cadrul proiectului Erasmus+ „Being a Female Entrepreneur” (”Fii o Femeie Antreprenor: regândește profesia ta și te descoperă prin cultură”) a avut loc la Suceava, în perioada 28-29 aprilie 2022, și a fost organizată de Asociația Institutul Bucovina, pentru 7 delegați europeni aflați în vizită de lucru.
Joi, 28 aprilie, în prima parte a zilei, invitații au fost întâmpinați la sediul asociației de către președintele asociației, Petru-Vasile Gafiuc, și Cristian Șologon – subprefect în cadrul Instituției Prefectului Județului Suceava. Dimineața a continuat cu prezentarea stadiului de implementare a proiectului și aspecte de management ce vizează dezvoltarea primelor 3 rezultate ale proiectului: o hartă a antreprenoriatului cultural european, ce cuprinde exemple de bune practici din acest sector; instrumentul pentru evaluarea competențelor antreprenoriale din sectorul cultural și instrumentul de autoevaluare a abilităților de tipul “soft skills”.
La finalul zilei, după evaluarea primelor concluzii, partenerii au fost ghidați într-un tur al Mănăstirii Dragomirna, iar mai apoi au vorbit telespectatorilor despre antreprenoriatul feminin în cadrul unei emisiuni televizate.
A doua zi a întâlnirii a fost dedicată discuțiilor referitoare la cea de-a IV-a resursă prevăzută în proiect, și anume: un curs online destinat femeilor care doresc să își îmbunătățească competențele antreprenoriale.
Acordarea certificatelor de participare s-a realizat alături de Gabriela Săritianu, director al Patronatului Județean al Femeilor de Afaceri din IMM Suceava, organizație care sprijină activitățile desfășurate în cadrul proiectului, contribuind la dezvoltarea celor patru rezultate. Mobilitatea transnațională s-a finalizat cu o sesiune de feedback și schimb de păreri cu privire la experiența trăită în România.
Proiectul “Being a Female Entrepreneur” vizează creșterea competențelor antreprenoriale în rândul femeilor dezavantajate, prin sensibilizarea comunităților vizate cu privire la potențialul pe care îl au sectoarele culturale și creative, cât și despre importanța pe care o au activitățile de învățare continuă pentru a stimula competitivitatea întreprinderilor și creșterea economică.
„Being a Female Entrepreneur” este implementat pe o perioadă de 30 luni, până în aprilie 2023, cu sprijinul a 7 organizații: Camara De Comercio e Industria Italiana Para Espana – organizația aplicantă (Spania), DomSpain (Spania), Eurosuccess (Cipru), P-Consulting (Grecia), Zadar County Rural Development Agency – AGGRA (Croația), Cooperation Bancaire Pour L'europe (Belgia) și Asociația Institutul Bucovina (România). Mai multe informații despre proiect se regăsesc pe pagina de Facebook Female Entrepreneur și pe website-ul https://www.femalentrepreneur.eu/en.
Pentru cei interesați de proiectul “Being a Female Entrepreneur”, persoana de contact din cadrul Asociației Institutul Bucovina este Valentina – Alina Adomnicăi, Specialist Comunicare & PR, tel: 0770 367 769, e-mail: media@bucovinainstitute.org. Sunteți invitați să vizitaţi pagina de Facebook: http://www.facebook.com/i.bucovina şi website-ul www.bucovinainstitute.org, unde sunt postate cele mai recente activități.