Proiectul de modernizare, transformare și extindere a secției Oncologie a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, cu o valoare aprobată de 55,2 milioane de lei (aproximativ 10 milioane de euro) a ajuns în faza de elaborare a caietului de sarcini pentru proiectare și execuție. Până la această dată au fost întocmite studiul de fezabilitate și documentația de avizare a lucrărilor și de intervenție (SF și DALI), sunt obținute toate avizele și certificatul de urbanism.
Conform temei de proiectare, secția Oncologie va avea un corp nou de clădire cu parter și 4 etaje, care va fi legat printr-o pasarelă de actualul pavilion de Oncologie, care va fi reabilitat și înălțat cu un etaj. Corpul nou va fi construit între actualul pavilion și cel în care funcționează secția Boli infecțioase din curtea spitalului vechi. Va avea 4 cabinete de ambulatoriu, spații pentru tratament, zonă pentru tratament cu iod, 18 locuri pentru internare de zi, 45 de locuri pentru internare continuă, 6 saloane pentru îngrijiri paliative, spații de cazare pentru aparținători (8 paturi), zonă de socializare, sală de mese, sală de terapie psihologică, de asistență religioasă etc. Saloanele pentru internare continuă, cu 1-2-3 paturi, fiecare cu grup sanitar propriu, vor fi la etajele doi și trei. Compartimentul pentru îngrijiri paliative va fi la etajul patru și tot aici este preconizat a fi și spațiul de întâlnire cu aparținătorii. Pe terasa clădirii va fi zona de relaxare, prevăzută cu spații verzi, cu acces separat pentru aparținători și bolnavi.
Investiția era preconizată din 2019, în 2020 proiectul a fost trecut pe lista de investiții a spitalului, dar pandemia a amânat lucrurile. În 2021 s-au făcut studiul de fezabilitate și DALI și în februarie 2022 au fost aprobați indicatorii tehnico-economici, în valoare de 55,2 milioane de lei.
În judeţul Suceava sunt în evidenţă aproximativ 20.000 de pacienţi oncologici adulţi.
Conducerea Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava își propune ca tot în acest an să reabiliteze rețeaua interioară de apă, să elaboreze documentația pentru reparații capitale la secția Psihiatrie, pentru extinderea secției ATI și a Unității de Primiri Urgențe, prin înființarea unei săli de politraumă, extinderea Laboratorului de Medicină nucleară, relocarea radiologiei digitale, pentru amenajarea de spații noi pentru personalul administrativ, extinderea blocului alimentar, precum și pentru lucrările de intervenție necesare pentru înființarea de grupuri sanitare în secțiile Infecțioase, Pneumologie, Oncologie, Dermatologie și pentru construirea și montarea unui lift pentru persoane în pavilionul secției Pneumologie. Managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, a precizat că banii pentru studiile și documentațiile menționate sunt alocați.