Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 84 (8001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

„Ziua porților deschise”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Centrul Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) „Sf. Andrei” Gura Humorului s-a desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, proiectul educativ de orientare școlară și profesională  „Ziua porților deschise”, ce a avut ca scop promovarea ofertei educaționale în comunitate și în zonele limitrofe orașului.

Activitatea a oferit invitaților o imagine detaliată a modului în care Centrul Școlar „Sf. Andrei” își desfășoară activitatea instructiv-educativă și de recuperare a elevilor cu Cerințe Educaționale Speciale (CES), a bazei materiale, dar și a implicării și profesionalismului colectivului școlii, „toate contribuind la demersul de instruire și recuperare a elevului cu CES în vederea integrării socio-profesionale și comunitare”.

Programul activităților a oferit o paletă complexă de acțiuni care să reflecte întregul demers educațional și terapeutic oferit de CSEI „Sf. Andrei” elevilor cu Cerințe Educative Speciale și a cuprins ateliere creative, expoziție cu lucrările elevilor, vizite în spațiile școlare în care s-au desfășurat activități demonstrative, jocuri sportive, activități de parteneriat și un flashmob al incluziunii și acceptării reciproce.

 

Integrare socială

 

Prof. Isabella Istrate ne-a spus că invitații au participat la activitățile din cadrul Atelierelor creative, care au reliefat valorificarea talentului și priceperii elevilor humoreni în realizarea de obiecte decorative, folosind tehnici diferite de lucru: pictura, pictura pe sticlă-iconografie, quilling, împletituri, cusături, sculptura în lemn, arta culinară, reciclarea materialelor, modelaj.

În cadrul acestor ateliere, s-au evidențiat și aptitudinile artistice ale elevilor, prin păstrarea și promovarea folclorului național. Expoziția cu lucrările realizate de elevi pe parcursul acestui an școlar, cu prilejul desfășurării diverselor proiecte educative, campanii, evenimente naționale și culturale, a ilustrat implicarea activă a elevilor școlii în formarea lor ca viitori tineri responsabili integrați în comunitate.

„Prin vizitarea spațiilor școlare: săli de clasă, cabinete de terapii specifice, bibliotecă, atelierele școlii profesionale, invitații au observat că aceste spații oferă elevilor un cadru adecvat, modern, în care să beneficieze de un act educațional terapeutic compensator de înaltă calitate. Oferta de activități sportive a școlii conferă elevilor oportunitatea de a se dezvolta armonios prin mișcare, iar prin stimularea competitivității sportive contribuie la modelarea spiritului de echipă şi de fairplay al acestora prezentată atractiv într-un meci de fotbal demonstrativ”, a mai explicat prof. Isabella Istrate.

Acțiunile care contribuie la integrarea socială a elevilor de la Centrul Școlar „Sf. Andrei” au fost evidențiate prin prezența unor parteneri din învățământul de masă, care împreună cu o parte din elevii școlii au realizat în cadrul Atelierelor de lucru obiecte decorative pascale, dovedind că împreună, prin colaborare și acceptare, pot realiza lucruri minunate.

Activitatea s-a încheiat cu un flashmob, în care elevii școlii, împreună cu elevi din școlile partenere, au exersat starea de bine prin muzică și dans.

„Ne-am bucurat în cadrul acestei activități de prezența unui număr mare de invitați (aproximativ 400 de persoane): părinți, elevi, preșcolari și cadre didactice de la Grădinița <Căsuța piticilor>, Școala Gimnazială Nr. 1, Școala Gimnazială Nr. 2 <Petru Comărnescu>, Școala Gimnazială Nr. 3 <Teodor Balan>, Școala Gimnazială Ostra, Școala Gimnazială Capu Codrului, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, prin prezența domnului inspector pentru învățământ special prof. Ciprian Ionuț Manolache. Invitații au apreciat activitățile desfășurate și și-au exprimat intenția de a continua colaborarea cu unitatea noastră”, a completat prof. Istrate.

Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei”, unde își desfășoară activitatea o echipă de profesioniști, a arătat prin această activitate că este o unitate reprezentativă pentru învățământul special sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ziua porților deschise”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Ziua porților deschise”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei