Prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur a preluat oficial, duminică, funcția de președinte interimar al PNL, după demisia de sâmbătă, 2 aprilie, a lui Florin Cîțu. Flutur a fost votat în unanimitate de colegii săi de partid să preia atribuțiile de președinte al partidului, până la congresul extraordinar din 10 aprilie a.c.. Alegerea era de așteptat, având în vedere că, la precedentul congres PNL de acum 6 luni, Flutur a fost prim-vicepreședintele care a avut cel mai mare număr de voturi - 1.674, față de ceilalți trei prim -vicepreședinți: Iulian Dumitrescu –1.620 de voturi, Lucian Bode –1.551 de voturi și Rareș Bogdan, 1.107 voturi, de la aproape 2.000 de participanți.
După ședința Biroului Politic Național de duminică, în care a fost desemnat de liberali pentru funcția de președinte interimar, Gheorghe Flutur a declarat că „partidul este unit, toate organizațiile sunt aici” și că „se adaptează din mers la noua conjuctură”, atât internă - demisia lui Florin Cîțu și responsabilitatea guvernării, cât și externă – conflictul de la graniță, din Ucraina. „Important este ca partidul să genereze stabilitate și în interior și în Coaliție și în țară”, a declarat Flutur.
Principala sa sarcină, alături de Lucian Bode, care a fost desemnat tot prin vot unanim secretar general, este organizarea congresului extraordinar al PNL, din data de 10 aprilie a.c., la care se va alege noul președinte al partidului. Candidaturile pentru președinție se pot depune până miercuri, 6 aprilie, iar organizațiile județene au termen până vineri, 8 aprilie, ora 22.00, să decidă pe cine vor susține. Deocamdată, pentru funcția de președinte al PNL este favorit premierul Nicolae Ciucă. El va avea însă nevoie de o derogare de la partid pentru a putea candidada deoarece nu îndeplinește condiția de vechime, de minimum 5 ani în partid. Nicolae Ciucă s-a înscris în PNL în octombrie 2020. Ar fi al patrulea președinte al PNL care a avut nevoie de derogare de la vechimea de 5 ani pentru a accede în funcția cea mai înaltă din partid, după Theodor Stolojan, Klaus Iohannis și Florin Cîțu. Răspunsul lui Gheorghe Flutur la această problemă a fost că „PNL este un partid dinamic și întotdeauna alege soluția cea mai bună. Există instituția derogării”, a afirmat Flutur.