Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a pus în dezbatere publică două noi proiecte de susținere a companiilor românești, a informat, vineri, deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu. Potrivit deputatului liberal, cele două proiecte privesc schemele de ajutor de minimis prevăzute în cadrul Programului național multianual de microindustrializare și al Programului de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață.
Obiectivul programului național multianual de microindustrializare îl constituie susținerea investițiilor în anumite sectoare economice, creșterea volumului de activitate și a competitivității IMM din aceste sectoare, promovarea producției interne și a conceptului „Fabricat în România”. Detalii pot fi aflate accesând linkul: https://bit.ly/3uFGxZO
„Obiectivul principal al schemei de minimis prevăzute în cadrul Programului de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață îl constituie sprijinirea operatorilor economici, societăți și societăți cooperative, prin facilitarea accesului la finanțare, în scopul îmbunătățirii performanțelor economice și tehnice ale acestora, urmărind adaptarea la cerințele determinate de statutul României ca stat membru al Uniunii Europene, prin creșterea nivelului de competitivitate, crearea și menținerea locurilor de muncă, digitalizarea companiilor românești din sectoarele de servicii și comerț precum și creșterea capacităților de promovare și comerț on-line”, a arătat Gheorghiu. Accesând linkul https://bit.ly/3qLQDqU, persoanele interesate pot afla informații suplimetare.
Deputatul Gheorghiu a subliniat că pentru anul 2022 există un buget aprobat de câte 50 de milioane de lei pentru fiecare dintre cele două programe și vor exista aproximativ câte 100 de beneficiari până la finalul anului. Se estimează că, pe durata implementării programelor, până în 2027, numărul de beneficiari ai Programului național multianual de microindustrializare va fi de 500, iar în cazul Programului de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață vor fi aproximativ 1.000 de beneficiari.
Propunerile, sugestiile și opiniile privind proiectele de procedură de implementare se primesc până pe 7 aprilie 2022 la adresa de e-mail: dezbateri_publice@mat.gov.ro.