Peste 300 de copii, dar și mulți părinți au fost sâmbătă la amiază pe esplanada din fața Casei de Cultură din centrul municipiului Suceava pentru a-i vedea pe polițiștii rutieri și de ordine publică, dar și pe "mascații" de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Au fost expuse și tehnica și dotările luptătorilor, iar copiii au fost dornici să vadă îndeaproape motocicletele de poliție rutieră, autospecialele de poliție rutieră ale Serviciului Rutier și autospecialele de ordine publică. Polițiștii i-au lăsat să apese pe butoane, pentru a înțelege cum funcționează sistemele acustice și luminoase, iar momentele au fost imortalizate cu telefoanele mobile. Polițiștii criminaliști au realizat simulări ale unor activități specifice din viața profesională, în timp ce colegii acestora de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat concursuri cu premii, pentru elevii și preșcolarii care au răspuns corect la întrebările referitoare la regulile de circulație rutieră și nu numai. Pe esplanadă a fost adusă și noua autospecială intrată de curând în dotarea Serviciului Rutier - Educație Rutieră, special destinată și echipată pentru familiarizarea celor mici cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice.
La eveniment au participat și polițiștii Biroului Siguranță Școlară, care le-au răspuns copiilor la toate întrebările și curiozitățile referitoare la munca de poliție.
”Am fost încântați să le vedem zâmbetele și să le citim fericirea din priviri. Această activitate ne-a încărcat cu multă energie, așadar considerăm că scopul nostru a fost atins: am reușit să le arătăm tuturor celor prezenți că suntem prietenii lor, că suntem la datorie în permanență pentru siguranța lor și că poliția este o instituție modernă, cu dotări la cele mai înalte standarde și cu polițiști profesioniști și dedicați meseriei lor”, a arătat comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.
Vineri, cu prilejul Zilei Poliției Române, au fost avansaţi în gradul profesional următor înainte de îndeplinirea stagiului minim un număr de 26 de poliţişti. De asemenea, alţi 156 agenţi de poliţie au fost avansaţi în gradul profesional următor la îndeplinirea stagiului minim.
Pe 25 martie 1822, Grigore Dimitrie Ghica, domnitor al Ţării Româneşti, înmâna agăi Mihăiţă Filipescu, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Bucureşti, primul drapel al Agiei. Pentru toţi poliţiştii români, această zi are o mare însemnătate, fiind strâns legată de semnificaţia Bunei Vestiri, care se află pe primul steag al Agiei, simbol care a fost preluat pe actualul drapel al Poliţiei Române. Polițiștii suceveni au marcat acest moment aniversar comemorând polițiștii eroi căzuți la datorie, recompensând prin avansarea în grad profesional pe cei merituoși și organizând o serie de activități interactive în comunitate.