Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 62 (7979)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9745 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4568 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Părerea lui Dan

Patriotism fără educație?

Ch. De Gaulle spunea că patriotul e cel ce-și iubește țara, iar naționalistul cel ce urăște alte țări, națiuni, etnii. Asistăm la o creștere aberantă și foarte nocivă a ‟patriotismului de galerie” sau bufet de mahala, promovat de cei cu educație puțină și frustrați de nereușitele lor în viață sub toate aspectele; sunt invidioși pe cei care au ‟reușit”, iar încurajarea acestora le pare o ticăloșie.

Ne dorim o țară ‟ca afară” ; dar cu aproape 50% din adulți analfabeți (total sau funcțional), cu 1,5 – 2 milioane care nu lucrează (38% din AUR) și nu sunt prinși într-o formă de învățământ cum putem face față vieții tot mai sofisticate și foarte tehnice?

Răspunsul de dorit la această degradare socială pentru foarte mulți adepți ai ‟patriotismului” este o educație solidă și modele de ‟reușită” prin învățământ de înalt nivel și atitudine civică mai vizibilă; aceste exemple nu sunt promovate.

Ce face statul este bine știut (Raluca, Eba etc.); ar fi o atitudine cu adevărat patriotică din partea elitelor reale ale școlii și familiei oferirea de modele, șanse tinerilor de a evita excluderea socială! Viitorul aparține celor educați și cu înaltă calificare; ceilalți…

O ticăloșie fără margini este folosirea celor parțial/total excluși ca masă de manevră (inclusiv spre violență!) și sursă de voturi pentru cei fără cei scrupule!  Asta este antiromânism!!

Cine sunt acești falși patrioți? E vizibil. Indivizi fără scrupule ce slujesc forțe antiromânești din exterior și cărora le revine sarcina de ‟cozi de topor”! Ce fac serviciile? Sau și ei…? Profesioniști!?

Ce este de făcut? Un drum lung al educației, blocarea ticăloșilor (uneori cu diplome) și grija pentru pregătirea copiilor și tinerilor; dacă suntem patrioți este necesar urgent! Cine va porni campania?

Spiru Haret spunea: ‟Cum arată școala azi, va arăta țara mâine.” Pentru o educație solidă ar mai trebui adăugate familia, societatea (prin modele), biserica!

În aceste momente este de dorit o abordare rațională, echilibrată din partea tuturor cetățenilor și entităților cu spirit patriotic.

Dan Strutinschi

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patriotism fără educație?.
 Vizualizări articol: 640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patriotism fără educație?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei