vineri, 11 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 58 (7975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8238 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   23 imagini |   ø fişiere video

Eveniment de Ziua Femeii

11 premiante la cea de-a XI-a ediție a Galei „Femei de succes – Performanță la superlativ”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O mulțime de oameni implicați, profesioniști în domeniilor lor de activitate, frumoase momente artistice, valori recunoscute și aplaudate la scenă deschisă, dar și mobilizare pentru ajutorarea celor aflați la nevoie, toate acestea, într-o zi de 8 Martie – ce putea fi, decât Gala „Femei de succes – Performanță la superlativ”, desfășurată în sala de spectacole a Teatrului „Matei Vișniec” Suceava.

Ajuns la cea de-a XI-a ediție, după doi ani grei, de pandemie, evenimentul, care celebrează femeia, evidențiindu-i valoarea și oferindu-i recunoștința comunității, a fost organizat cu sprijinul Primăriei municipiului Suceava și al Consiliului Local Suceava.

Ca de obicei, prezentatoare și sufletul evenimentului au fost Angela Zarojanu și Cătălina Biholar, care fac echipă bună chiar de la primele ediții.

 

Memoriile și jurnalele Reginei, în acorduri de chitară clasică, voce, pian

Ediția din acest an a avut și un laitmotiv special – împlinirea a 100 de ani de la încoronarea Reginei Maria, un minunat simbol al feminității și frumuseții, mamă a șase copii, excelent exponent al regalității, eleganței, diplomației, dar și scriitoare și memorialistă de valoare.

Drept urmare, participanții la eveniment au avut parte de momente artistice aparte, cu texte din memoriile Reginei Maria a României, în acorduri de chitară clasică, voce, pian.

Acesta a fost realizat de către doi dintre actorii Teatrului “Matei Vișniec” Suceava - Clara Popadiuc, Alexandru Marin și Ilie Aurelian Zugrav la pian, continuat cu momente artistice susținute de Valentina Maria Tablan Popescu, Ciprian Reuț și Johannes-Raimund Onesciuc.

Aplauzele publicului au fost completate de anunțul primarului Ion Lungu, aflat în sală, referitor la înființarea mini-Filarmonicii Sucevei, cu un prim spectacol în toamna acestui an, de Ziua Bărbatului, bazele acesteia fiind puse chiar cei care au performat pe scenă, la Gala „Femei de succes”.

Premiatele Galei „Femei de succes” ediția 2022

Prima laureată a celei de-a XI-a ediții a Galei „Femei de succes” a fost sportiva Ancuța Bodnar, cea care împreună cu colega sa, Simona Radiș, a cucerit prima medalie olimpică de aur a canotajului românesc, după 13 ani de pauză, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Tânăra sportivă, în vârstă de 23 de ani, se află în cantonament, în Italia, drept pentru care a fost reprezentată de tatăl său, Nechifor Bodnar, căruia i-a fost înmânat premiul de primarul Sucevei, Ion Lungu, invitat special pe scenă de prezentatoare, pentru a le completa echipa.

Cei doi ani de pandemie, care ne-au pus la grea încercare, au scos la iveală noi eroi, de data aceasta, din sistemul sanitar.

Monica Terteliu Băițan, șefa secției de boli infecțioase a Spitalului Județean Suceava, decorată inclusiv de președintele României, Klaus Iohannis, a fost cea de-a doua premiantă a Galei, urmată îndeaproape de colega sa, Alina Maria Nistor, medic specialist în cadrul Secției ATI a Spitalului Județean – locul unde s-au purtat cele mai multe lupte pentru viață, în confruntarea cu virusul pandemic. Decorată de Președintele României chiar de Ziua Națională, ea urmează să devină și “Cetățean de onoare al Sucevei”, după cum a anunțat pe scenă primarul Ion Lungu.

Din rândul oamenilor de 10 nu avea cum să lipsească un profesor și manager de 10 – singurul director de școală din România care a luat nota 10 la concursul pentru post – Daniela Dungeanu, de la Colegiul Național “Petru Rareș”.

Anca Crăciun, fondatoarea Asociației “Freamăt de Speranță”, din Câmpulung Moldovenesc, care se ocupă de copii cu nevoi speciale, oferindu-le recuperare, consiliere și suport financiar pentru medicații, ortezare și intervenții chirurgicale, a fost cea de-a cincea premiantă a Galei.

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici de familie din Suceava, dr. Irina Badrajan, secretar general al Colegiului Medicilor Suceava, a fost de asemeni premiată pentru pasiunea și implicarea în exercitarea meseriei sale, maia ales acum, în vremuri de criză medicală.

Tot din Câmpulung Moldovenesc, dar de data aceasta cu o asociație a donatorilor de zâmbete, de lumină și de visuri împlinite, a fost invitată pe scenă Nicoleta Bogoș, care de ani de zile ajută sute de copii din categorii defavorizate, bătrâni și familii greu încercate, sprijinul lor venind inclusiv către spitale, pentru crearea unor condiții mai bune pacienților.

“În fiecare dintre noi există o Regină Maria, fie că este pentru familie sau pentru comunitate”, a spus președinta asociației “Licuricii fericiți”.

Directoarea Colegiului Silvic din Câmpulung Moldovenesc, profesoara Alina Cuciurean, a fost premiată pentru performanțele în educație, fiind numită directorul anului 2020 pentru antreprenoriat, ea accesând fonduri europene de peste 700.000 de euro, în beneficiul elevilor și profesorilor.

Neobosita Narcisa Marchitan, șefa Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Suceava, cunoscută pentru implicarea și devotamentul cu care se ocupă de acest domeniu complex și sensibil, care a adus noi încercări odată cu criza declanșată de pandemie, a primit premiul cu bucurie și modestie, explicând că în spatele a tot ceea ce face este o muncă de echipă.

O tânără voluntară, din Cernăuți, Dora Guzun, în vârstă de 21 de ani, a fost premianta cu numărul 10, ca urmare a implicării sale în povestea nașterii la Suceava a primului copil de refugiat, de către o femeie cazată în hotelul lui Ștefan Mandachi.

Nu în ultimul rând, la Gala „Femei de succes” a fost premiat profesionalismul și curajul singurului diplomat român de rang înalt care a rămas la post în aceste vremuri tulburi – consulul general al României la Cernăuți, Excelența Sa Irina Loredana Stănculescu, care, deși se afla departe, în Ucraina, a primit aplauzele și aprecierile celor din sală, la fel ca toate femeile de succes ale căror merite au fost recunoscute și evidențiate prin această manifestare organizată cu mult suflet și implicare, inclusiv acum, în vremuri tulburi, pentru a nu uita să le mulțumim celor care ne sunt alături, la bine și la greu.

 

Redarea vederii unor copile născute prematur și rămase fără mamă – cazul umanitar al Galei

 

Evenimentul și-a păstrat bunele obiceiuri, precum cel de sprijinire a unei cauze umanitare, prin implicarea comunității femeilor de succes.

„Nu toate mamele își pot crește copiii și nu toți copiii pot fi iubiți de cele care le-au dat viață”, a spus Cătălina Biholar, ca o introducere în povestea tragică a cazului umanitar spre care și-au îndreptat atenția anul acesta. Dar în fața publicului, să spună povestea și să ofere detalii, a fost invitată Cristina David, medic oftalmolog la clinica Novaoptic, care este și unul dintre organizatorii evenimentului. Ea este cea care s-a ocupat îndeaproape de cazul umanitar, al cărui scop l-a concluzionat simplu – să li se ofere darul vederii unor copile născute prematur, rămase și fără mamă. Prin generozitatea celor prezenți în sală, pentru realizarea acestui țel s-au strâns 7365 lei și 170 de euro.

Gemenele Ioana și Maria Melenciuc, în vârstă de 5 luni, sunt născute prematur și cu o afecțiune oculară destul de gravă, retinopatia de prematuritate. Surioarele și-au pierdut mama la naștere și sunt crescute de sora mai mare, Denisa, în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul de Artă Suceava.

Fetițele au nevoie de tratament oftalmologic la Iași (singurul centru regional specializat în retinopatie de prematuritate). Au început acest tratament, dar din lipsă de fonduri necesare pentru transport și costuri medicale, familia a oprit tratamentul în ianuarie 2022.

Cei 6 copii ai familiei Melenciuc, din Burdujeni – Sat, sunt crescuți doar de tată., iar suma strânsă la Gala „Femei de succes” este un ajutor binevenit pentru această familie greu încercată de soartă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 11 premiante la cea de-a XI-a ediție a Galei „Femei de succes – Performanță la superlativ”.
 Vizualizări articol: 2069 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
11 premiante la cea de-a XI-a ediție a Galei „Femei de succes – Performanță la superlativ”4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei