Bugetul local al municipiului Fălticeni a fost rectificat la începutul acestei săptămâni, la mai puţin de trei săptămâni de la aprobare în urma majorării bugetului cu suma de 4.134.000 lei, reprezentând sume defalcate din TVA repartizate de către AJFP pentru finanţarea de bază a unităţilor de învățământ preuniversitar de stat şi pentru cheltuieli cu bunuri şi servicii.
Cea mai mare parte din suma de 4.134.000 lei a fost repartizată secţiunii de funcţionare (suma de 3.835.100 lei), din care la capitolul „Învăţământ” a primit suma de 3.037.270 lei, întrucât în bugetul iniţial Consiliul Local a aprobat deja pentru trimestrul I suma de 1.542.750 lei din venituri proprii. Pentru secţiunea de dezvoltare a fost alocată suma de 298.900 lei, banii fiind alocaţi capitolul „Sănătate”, Spitalului Municipal Fălticeni primind 50.000 lei pentru realizarea unui Studiu de fezabilitate pentru înfiinţarea unui Centru de imagistică medicală prin rezonanţă magnetică 3.0 Tesla, iar cu 60.000 lei a fost majorată valoarea obiectivului de investiţii Înlocuire tâmplărie interioară şi exterioară la Centru Medical de pe str. Ion Creangă.
Primarul Gheorghe Cătălin Coman ne-a spus: „Nu am primit toți banii pe care trebuia să îi primim, iar trimestrializarea este deficitară din punctul meu de vedere. O școală are cheltuielile cele mai mari cu utilitățile în trimestrul I și trimestrul IV, în lunile de iarnă, și cele mai mici cheltuieli sunt în lunile de vară, respectiv trimestrul II și III. Cea mai mică sumă este alocată pentru trimestrul I, când avem și cheltuielile cele mai mari. Cea mai mare sumă este în trimestrul IV. Așa că trebuie să ajutăm învățământul și să punem bani de la bugetul local astfel încât unităţile de învăţământ să își achite facturile la utilități, urmând ca abia în trimestrul IV să recuperăm acești bani. Nu putem bloca sistemul de învățământ din această cauză, mai ales că suntem în situația fericită în care partea financiară ne permite să acordăm acest <împrumut>. Partea grea este că banii pe care îi punem și îi recuperăm în trimestrul IV ne pun în situația să blocăm o serie de investiții pe care ne-am fi dorit să le facem până atunci. În perioada octombrie-decembrie este mai greu de realizat investiţiile pe care trebuia să le facem, după planurile noastre, în lunile de primăvară, vară”.