În perioada 21-25 februarie 2022, în Italia (Cerignola)) s-a desfășurat activitatea cu titlul "Let's color the world green" din cadrul Proiectului ERASMUS+, KA229, STRATEGIC PARTNERSHIP FOR SCHOOLS ONLY “Recycle Today For A Better Tomorrow” la care au participat profesori și copii din Spania, România, Portugalia, Grecia și Turcia.
România a fost reprezentată de prof. Mirela Florentina Mazilu, coordonatoarea proiectului și prof. Ioana Andrada Gontariu, împreună cu 4 elevi din clasa a IV-a A, Cojocariu Călin Alexandru, Odochia Bogdan Ioan,Buzut Ștefan, Ciocan Matei Ștefan și un elev de la clasa a IV-a B, Plugariu Rareș Ioan de la Școala Gimnazială Gimnazială Nr. 4 Suceava.
Scopul educațional al acestui eveniment din Cerignola(Italia) a fost de a promova și de a crește gradul de conștientizare asupra protejării mediului și de a promova practicile durabile de reciclare.
Elevii au învățat metode de a contribui la îngrijirea și protejarea mediului prin diverse activități: vizionarea unei animații despre protejarea mediului înconjurător și realizarea de postere pe aceasta temă(concurs), participarea la semiarul sustinut de managerul Companiei TEKRA(care se ocupă cu ecologizarea orașului), confecționarea unor măști folosind diverse materiale reciclabile. Nu au lipsit vizitele de studio și activitățile culturale: au participat la vânătoarea de comori vizitând monumete istorice importante ale orașului Cerignola, au vizitat cele mai mari bazine de apă sărată din Margherita de Savoia, Lagoon of the king din Manfredoina, castelul, centrul vechi, plaja sălbatică, Biserica Sf. Nicolas din Bari.
Ei au constatat că toate materialele reciclabile pot fi refolosite, recuperate, reparate sau reconvertite într-un obiect nou. Au intâlnit un artist care le-a prezentat cum pot fi create măști și statui pentru carnaval, realizate cu ajutorul hârtiei, lipiciului special și al culorilor. În plus, elevii au învățat procesul de reciclare a materialelor, fiind instruiți de către managerul unei firme de colecatre a deșeurilor. În cele cinci zile ale activităților de predare, formare, învățare, profesorii au împărtășit experiența pedagogică, și-au prezentat școlile, orașele, țările și au oferit exemple de bune practici legate de tema proiectului.