marţi, 22 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 43 (7960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9768 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7609 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colaborare între instituții

2.000 de elevi implicați în proiectul „ReACT”, instruiți cu privire la fenomenul traficului de persoane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

2.000 de elevi implicați în proiectul „ReACT” vor fi instruiți cu privire la fenomenul traficului de persoane, vor fi implicați în mai multe ateliere de informare cu povești reale ale victimelor traficului de persoane și flashmoburi. Elevii vor avea șansa de a-și expune viziunea cu privire la fenomenul traficului de persoane, prin intermediul unor lucrări de artă.

Asociația Institutul Bucovina și ceilalți organizatori ai proiectului doresc să ia inițiativa prin acțiuni de watchdog, advocacy, modificare a cadrului legislativ, pregătire a profesioniștilor din sistemului judiciar și social privind aplicarea legislației naționale și europene privind drepturile copiilor, victime ale traficului, în sistemul judiciar, și nu numai.

În perioada următoare, Asociația Institutul Bucovina își propune susținerea unor sesiuni de informare cu reprezentanții liceelor cooptate în proiect, care mai apoi, la rândul lor, vor avea misiunea de a transmite mai departe mesajul campaniei. Parcursul campaniei poate fi urmărit în continuare pe paginile de Facebook Organizația Institutul Bucovina și React, dar și pe website-ul https://bit.ly/33p5sHy. Pentru mai multe informații despre eveniment, persoana de contact este președintele Asociației Institutul Bucovina – Petru-Vasile Gafiuc. E-mail: info@bucovinainstitute.org, Tel: 0230.524.128.

 

Ședință de lucru

Asociația Institutul Bucovina a găzduit luni, 21 februarie 2022, ședința de lucru a echipei interinstituționale de lucru pentru realizarea cooperării în domeniul prevenirii și combaterii traficului de persoane la nivelul județului Suceava, organizată de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Suceava.

Doar în anul 2020, autoritățile române au semnalat, la nivel național, 552 de cazuri de trafic de persoane, dintre care 498 pentru exploatare sexuală și 54 pentru muncă forțată, conform raportului oficial. Prezentarea mecanismului național de identificare și referire a victimelor traficului de persoane (MNIR) a fost realizată de către inspectorul de specialitate Laura Stadler, coordonator – Centrul Regional Suceava.

 

Colaboratori

Evenimentul a pus în lumină parteneriatul de succes de aproape un deceniu dintre cele două instituții: Asociația Institutul Bucovina și  Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Suceava, valorificat prin proiecte desfășurate atât în plan local, cât și național. Pe parcursul acestei colaborări, acțiunile au reușit să crească nivelul de conștientizare al tinerilor cu privire la gravitatea acestui fenomen, prin campanii de informare, sprijin în comunitate, activități creative, educative, de consiliere și facilitare a accesului la educație în comunitățile marginalizate din județ.

La eveniment au participat reprezentanți ai următoarelor instituții: Instituția Prefectului – județul Suceava; Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Suceava (ANITP – CR Suceava); Consiliul Județean Suceava; Inspectoratul de Poliție Județean Suceava; Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava; Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava; Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava; Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă; Inspectoratul Școlar al Județului Suceava; Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava; Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava; Direcția de Sănătate Publică Suceava; Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Suceava; Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților; Asociația Ecumenică a Bisericilor din România – Centrul Suceava; Organizația „Salvați Copiii”  - Filiala Suceava; Asociația Tinerilor Ortodocși Suceava – ATOS; Regia Autonomă Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava; Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina.

 

Îmbunătățirea statutului minorilor ca victime ale traficului uman în sistemul de justiție

Evenimentul de lansare a campanie, organizat în format online la jumătatea lunii ianuarie, a reunit reprezentanții mai multor licee și instituții abilitate din domeniu. Asociația Institutul Bucovina lucrează îndeaproape pentru atingerea scopului proiectului, și anume, îmbunătățirea statutului minorilor ca victime ale traficului uman în sistemul de justiție. În contextul ședinței de lucru, Asociația Institutul Bucovina a prezentat stadiul de implementare a campaniei naționale de conștientizare, lansată în cadrul proiectului „ReACT – Reformă şi acţiune pentru apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman, în sistemul de justiţie”.

Acesta este derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO), cu implicarea Asociației Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) și al organizației aplicante - Asociația Institutul Bucovina (IPSB), în parteneriat cu ANITP – Centrul Regional Suceava. Sprijinul financiar este asigurat de Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

În acest sens, Asociația Institutul Bucovinaa încheiat dejaparteneriate cu 52 de licee din 11 județe din țară - Bacău, Bihor, Botoșani, Cluj, Constanța, Iași, Olt, Suceava, Timiş, Vaslui şi municipiul Bucureşti (sectoarele 2 şi 5). Din grupul țintă al proiectului „ReACT” fac parte 2.000 de elevi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 2.000 de elevi implicați în proiectul „ReACT”, instruiți cu privire la fenomenul traficului de persoane.
 Vizualizări articol: 866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2.000 de elevi implicați în proiectul „ReACT”, instruiți cu privire la fenomenul traficului de persoane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei