Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 26 (7943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Surprizele naturii

„Căprioare albe”, fenomenul rar care poate fi observat în apropiere de Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Magia naturii continuă să ne surprindă zi de zi, iar „căprioarele albe” de la Pătrăuți, desprinse parcă din povești, bucură privirile a mii de adulți și copii.

De fapt, este vorba de două femele de cerb lopătar, cu blană de culoare albă, un fenomen foarte rar, care apare o dată la câteva generații, dar care, în cazul de față, s-a transmis de la mamă la fiică, după cum ne-au explicat silvicultorii din cadrul OS Pătrăuți, care le țin sub observație de ani de zile, de când a apărut primul exemplar.

“Îmbucurător este faptul că nu au dispărut, ci s-au înmulțit, mai ales că sunt expuse la fel de fel de pericole, inclusiv la atacurile haitelor de câini liberi de prin zonă”, a precizat șeful Ocolului Silvic Pătrăuţi, Stelian Chidoveţ.

Cel mai recent, cele două exemplare de ciute albe au fost văzute și fotografiate de către Ilie Bejenariu, la finalul lunii ianuarie, care a și postat imaginea pe o rețea de socializare.

„Imaginea este cu adevărat magică, exemplarele de căprioare albe fiind extrem de rare. Albinismul nu este o boală sau rezultatul vreunei mutaţii genetice, ci o varietate rar întâlnită.

Experții spun că această culoare dezavantajează animalul pentru că acesta iese foarte tare în evidență, în afara sezonului hibernal.

Albinismul este o anomalie congenitală care constă în lipsa totală sau parţială de pigmenţi în celulele inferioare ale pielii, determinând culoarea albicioasă a pielii şi a părului şi, uneori, culoarea roşiatică a irisului”, a scris Ilie Bejenariu.

Animalele albinoase nu au o viață tocmai ușoară în sălbăticie. Adesea, ele au o vedere slabă, ceea ce le împiedică la vânătoare sau atunci când trebuie să identifice un pericol. Uneori, animalele albinoase au probleme în a-și găsi un partener, iar inabilitatea de a se camufla în natură (cu excepția perioadelor de iarnă), le face vulnerabile în fața prădătorilor care le pot observa ușor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Căprioare albe”, fenomenul rar care poate fi observat în apropiere de Suceava.
 Vizualizări articol: 5749 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
„Căprioare albe”, fenomenul rar care poate fi observat în apropiere de Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei