Sculptorul Ion Mîndrescu a primit titlul și diploma de „Cetățean de Onoare al Județului Suceava”, în cadrul unei ceremonii restrânse care a avut loc sâmbătă, de Ziua Culturii Naționale. Evenimentul a fost organizat la Muzeul Național al Bucovinei, în prezența sculptorului Ion Mîndrescu, vicepreședintelui Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, prefectului Alexandru Moldovan și a directorului muzeului, Emil Ursu. Ion Mîndrescu a primit titlul de cetățean de onoare al județului din partea lui Niculai Barbă. Acesta a precizat că CJ Suceava i-a acordat titlul de „Cetățean de Onoare al Județului Suceava” maestrului Ion Mîndrescu pentru contribuția adusă la dezvoltarea mediului artistic și cultural și la promovarea imaginii județului Suceava prin recunoașterea activității sale pe plan național și internațional.
Ion Mîndrescu, unul dintre cei mai importanți sculptori români contemporani, s-a născut în 1954 la Mihoveni, comuna Șcheia, el urmând cursurile Liceului de muzică și arte plastice din Botoșani și a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” București. În 1979 a obținut premiul revistei „Amfiteatru” pentru relieful „Conflict”. În 1986 a sculptat bustul lui Mihai Eminescu, care, în 1990, va fi transpus în bronz, în trei exemplare, unul fiind expus în Caracas, un altul la Chișinău și al treilea la Mănăstirea Sucevița.
În 1985 începe să modeleze seria ”Omul, Timpul, Spațiul”. În martie 1995 o lucrare din ciclul „Omul, timpul, spațiul” a fost prezentă la „Salon International d'Art Contemporain” de la Strasbourg, alături de opere ale unor artiști celebri: Toulouse-Lautrec, Cesar, Picasso, Giacometti. În 1993, Ion Mîndrescu a participat cu 30 de lucrări la expoziția deschisă la Centrul Cultural Român de la Paris. În 2003, o lucrare „Omul, timpul, spațiul” a intrat în colecția Consiliului de miniștri ai Comisiei Europene. În străinătate, Ion Mîndrescu a expus, între altele, la Sofia, Budapesta, Varșovia, Berlin, Viena, Beijing, Paris, Strasbourg, Sevilla, Belgrad. Are mai multe premii și distincții, numeroase lucrări în colecții private și este prezent permanent cu opere în galerii din București, Viena și Paris. Are peste 200 de lucrări în colecții private din România, Franța, Anglia, Germania, Italia, Israel, SUA, Grecia, Austria și Serbia.
O expoziție cu lucrări semnate de Ion Mîndrescu și Mihai Pînzaru-PIM a fost vernisată la Spitalul Județean
Tot de Ziua Culturii Naționale, la Spitalul Județean Suceava a fost vernisată o expoziție inedită care conține lucrări semnate de sculptorul Ion Mîndrescu și graficianul Mihai Pînzaru-PIM. Expoziția este organizată în onoarea cadrelor medicale sucevene. Lucrările sculptorului Ion Mîndrescu sunt expuse în holul de la intrarea în Spitalul Județean, într-o expoziție intitulată „Omul, Timpul, Spațiul”. De asemenea, sala de conferințe ”dr. Vasile Andriu” a spitalului găzduiește o expoziție internațională de artă plastică cu lucrări realizate în cadrul proiectului ”Lumina Nordului. Putna 2021”, care a avut loc cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la Marea Serbare de la Putna, precum și ilustrații realizate de Mihai Pînzaru-PIM la poeziile lui Ciprian Porumbescu. Făcând referire la expoziția sculptorului Ion Mîndrescu, Niculai Barbă a ținut să precizeze că aceasta cuprinde opt lucrări și este, prin mesajul său, mai acasă ca oriunde. „Viața este o luptă și, indiferent de micile sau marile încercări personale, ea merge înainte, nestingherită, la fel ca spiralele, spițele și înlănțuirile prezente în creația maestrului Ion Mîndrescu”, a precizat Barbă, care a adăugat că în expoziția de la Spital sunt și sculpturi realizate de artist acasă, la Mihoveni, în pandemie.
De Ziua Culturii Naționale, autoritățile sucevene au organizat mai multe ceremonii de depunere de jerbe de flori la busturile lui Mihai Eminescu din Suceava, Călinești Cuparencu și Mănăstirea Putna, precum și la statuia compozitorului Ciprian Porumbescu, din parcul central al Sucevei.