Obiceiurile și tradițiile de Anul Nou din Bucovina au revenit în ultima zi a anului trecut în centrul Sucevei, mii de spectatori venind să vadă cetele de urători venite din mai multe zone ale județului. Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă din municipiul Suceava a fost organizat din nou în format fizic, după ce ediția din 2020 nu a mai putut avea loc din cauza pandemiei de coronavirus. Dornici să vadă obiceiurile de Anul Nou, mii de suceveni, oaspeții acestora, suceveni din diaspora, dar și foarte mulți turiști au venit în centrul Sucevei pentru a se bucura de superbele tradițiile păstrate de sute de ani în Bucovina.
Și pentru a respecta regulile impuse de pandemie, cetele de urători au fost organizate sub forma unor „ateliere” pentru a permite distanțarea între participanți, fiecare prezentând obiceiurile specifice zonei din care a venit. Fiecare grup a urcat apoi pe scena din fața Casei de Cultură, acolo unde sub un imens afiș cu numele proiectului „Crăciun în Bucovina” i-au încântat pe cei prezenți cu spectacolele de obiceiuri de Anul Nou.
Festivalul obiceiurilor de iarnă de la Suceava a început cu jocul caprei și al căiuților de la Hănțești, după care pe scenă au urcat gospodarii din comuna Mălini care au adus cu ei o urătură cu îndemnuri patriotice. Grupul din Mălini i-a încântat pe spectatorii prezenți și cu un frumos joc al căiților și caprelor. A urmat apoi un ansamblul din Zvoriștea, înființat în urmă cu nu mai puțin de 110 ani și aceștia prezentând un superb joc al căiuților.
Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă a fost organizat de Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural Bucovina.