Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovinaa organizat marți, 7 decembrie 2021, cel de-al doilea seminar de informare în cadrul proiectului „IN JOB”, pe care îl implementează începând din luna septembrie 2021, pentru o perioadă de 24 de luni.
Evenimentul a avut drept scop informarea grupului țintă, tinerii NEETs (tineri care nu sunt încadrați profesional și nu urmează nici un program educațional sau de formare), cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, din Regiunea Nord-Est, cu privire la obiectivele proiectului, serviciile, beneficiile și avantajele oferite, pașii pe care trebuie să îi urmeze și documentele necesare pentru înscriere, adresându-se unui grup de studenți din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași.
Prezentarea proiectului a fost urmată de intervenția consilierului vocațional din cadrul proiectului „IN JOB”, având loc o sesiune interactivă, răspunzându-se la întrebările și curiozitățile participanților legate de etapele pe care un tânăr NEET, care nu este angajat și nu urmează niciun program educațional sau de formare, trebuie să le urmeze, de la înscriere și până la angajare.
„IN JOB” este cofinanţat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, fiind implementat de Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, pentru o perioadă de 24 de luni (2 septembrie 2021 – 1 septembrie 2023), proiectul având o valoare totală de 4.871.342,56 lei.
Obiectivul general constă în promovarea și creșterea gradului de ocupare sustenabilă și de calitate a forței de muncă, pentru 372 de tineri NEETs, prin dezvoltarea și implementarea unui set complex de măsuri integrate și personalizate, care vizează îmbunătățirea accesului pe piața muncii, creșterea gradului de inserție profesională și indirect socială, cu accent pe îmbunătățirea aptitudinilor și a competențelor grupului țintă.
Am aflat de la Alina Adomnicăi, coordonator campanie – Asociația Institutul Bucovina - că „proiectul își propune să ofere sesiuni de consiliere și orientare profesională unui număr de 372 NEETs, să faciliteze participarea a 300 de tineri dintre aceștia la programe de formare profesională subvenționate (cursuri de inițiere – TIC și Competențe Antreprenoriale și de calificare nivel II – Cameristă, Îngrijitoare bătrâni la domiciliu și Lucrător în comerț), susținerea a 50 de participanți în vederea dezvoltării spiritului de antreprenoriat, 10 dintre aceștia având șansa să își înființeze propria afacere, fiind oferiți 25.000 euro în acest sens. În urma serviciilor suport de angajare, 146 de tineri NEETs vor fi încadrați în câmpul muncii”.
Pentru mai multe informații despre proiect, persoana de contact din cadrul Asociației Institutul Bucovina este Alina Adomnicăi – coordonator campanie, tel: 0230.524.128, e-mail: injob@bucovinainstitute.org. De asemenea, puteți să vizitaţi pagina de Facebook a proiectului: www.facebook.com/InJobNEETs, precum şi pagina web www.bucovinainstitute.org.