Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 10 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 289 (7901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Inaugurare

Judecătoria Rădăuți va funcționa într-un sediu nou

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul sediu al Judecătoriei Rădăuți a fost inaugurat ieri, 9 decembrie, în prezența președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, Corina-Alina Corbu. La festivitatea prilejuită de inaugurare, alături de președintele Judecătoriei Rădăuți, George Ciobîcă, au participat președintele Curții de Apel Suceava, Cristinel Grosu, prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, primarul rădăuțean Bogdan Loghin, șefii structurilor Ministerului de Interne din Suceava, magistrați, avocați și reprezentanții constructorului.

 

George Ciobîcă: Această construcție va aduce cu siguranță un nou suflu, va asigura un climat modern

În discursul său, în fața celor prezenți ieri la inaugurare, președintele Judecătoriei Rădăuți, judecătorul George Ciobîcă, a afirmat: „Curtea de Apel Suceava a reușit într-un interval scurt de timp edificarea unuinou sediu, o clădire ce va deveni emblematică în municipiul Rădăuți, prin arhitectura sa.Judecătoria Rădăuți este o instanță reprezentativă în cadrul Curții de ApelSuceava, fiind a treia ca dimensionare după judecătoriile din reședințele de județ, cuo competentă teritorială și materială deosebită, respectiv cea mai mare parte afrontierei de stat cu Ucraina şi Centrul de cazare si proceduri pentru solicitanții deazil.Noua construcție desfășurată pe o suprafață de 4000 mp, cu patru săli de judecatăși birouri individuale pentru personal, cu fluxuri separate pentru justițiabili șipersoane private de liberate, asigură o nouă imagine lumii justiției.În calitate de judecători ne dorim să fim drepți și hotărâți, cinstiți și curați,moderați și blânzi, deschiși și umili.Necruțători față de greșeli, dar înțelegători cucei care greșesc.Prieteni ai adevărului și ghizi pentru cei ce-l caută. Să fim cei ceaplică legea, dar, înainte de toate, acei care o împlinesc.

 

Niciodată misiunea unui judecător nu a fost mai grea ca în această perioadă

de profunde schimbări sociale, când termenul de liberate primește alte valențe, iar noi suntem chemați să asigurăm echilibrul pierdut al societății. Cred cu tărie în menirea judecătorului, așa cum este prezentată succint în jurământul său, să apere drepturile și libertățile fundamentale ale persoanei. Prin raportarea la vechiul sediu, această construcție va aduce cu siguranță un nou suflu, va asigura un climat modern, ridicând standardele şi asigurând justițiabililor o nouă poartă de acces la justiție. Îmi exprim recunoștința față de conducerea Curții de Apel Suceava, care a sprijinit constant acest proiect, dar și față de Ministerul Justiției, care a asigurat finanțarea într-o perioadă de criză”.

 

Noua construcție are regimul de înălțime Ds+P+3E, suprafața construită de 1.100 mp și suprafața desfășurată de 3.904 mp

Judecătoria Rădăuţi, instituție emblematică a Justiției bucovinene, se mândrește cu o bogată istorie.Datând încă din anul 1914, s-a numărat printre cele opt judecătorii de ocol supusă Tribunalului cercual de la Suceava.În anul 1926 a fost înființat Tribunalul Rădăuți, aflat sub autoritatea Curţii de Apel pentru Bucovina cu sediul la Cernăuți.În prezent, Judecătoria este arondată Tribunalului Suceava, respectiv Curţii de Apel Suceava.Întrucât calitatea actului de justiţie este condiţionată de asigurarea condiţiilor adecvate şi sigure de muncă ale judecătorilor şi personalului auxiliar, iar siguranţa justiţiabililor  reprezintă o obligaţie legală, Curtea de Apel Suceava a demarat procedurile de realizare a unei construcţii noi cu destinaţia de sediu pentru Judecătoria Rădăuți pe un teren în suprafață de 2.228,5 mp, predat în folosință de către Consiliul Local al Municipiului Rădăuți.

Obiectivul a fost inclus în Programul de investiţii publice în anul 2016, an în care s-a elaborat Proiectul tehnic, s-a obținut autorizația de construire și s-a derulat procedura de achiziție publică pentru atribuirea contractului de execuție de lucrări. Contractul de execuție a fost încheiat pe data de 24 august 2017 cu antreprenorul general SC CORAL SRL Tulcea, iar execuția lucrărilor a început pe data de 4 septembrie 2017. Noua construcție are regimul de înălțime Ds+P+3E, suprafața construită de 1.100 mp și suprafața desfășurată de 3.904 mp. Cele trei fluxuri de circulație specifice unei instanțe de judecată, respectiv fluxul publicului, fluxul personalului judecătoriei și fluxul persoanelor private de libertate, sunt complet separate, intersectându-se doar în sălile de judecată și se dezvoltă atât pe verticală, cât și pe orizontală.

Valoarea totală a investiției în noul sediu al Judecătoriei Rădăuți este de 23.470.000 lei inclusiv TVA, din care valoarea lucrărilor de construcții-montaj - 17.930.000 lei inclusiv TVA, valoarea dotărilor constând în utilaje, echipamente și alte bunuri necesare funcționării instanței judecătorești - 4.055.000 lei, cheltuielile pentru proiectare, asistență tehnică, servicii dirigenție de șantier, obținere avize, acorduri, autorizații și cheltuielile conexe organizării șantierului, comisioanele și cotele achitate organismelor abilitate în materia construcţiei de imobile, conform dispozițiilor legale - 1. 485.000 lei.

Noul sediu al Judecătoriei Rădăuți dispune de patru săli judecată, două arhive curente, registratură, grupul arest, sală consiliu, bibliotecă, sală avocați și birouri pentru angajați. În circumscripția Judecătoriei Rădăuți sunt cuprinse un municipiu, cinci orașe și 28 de comune, numărul de locuitori din circumscripție fiind de aproximativ 180.000. În schema de personal a Judecătoriei Rădăuți sunt prevăzute 12 posturi de judecători și 20 de posturi de grefieri. Comparativ cu celelalte judecătorii din județul Suceava (în județ mai funcționează Judecătoriile Suceava, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Fălticeni), Judecătoria Rădăuți este a doua instanță ca volum de activitate, soluționând, în medie, aproximativ 12.500 cauze anual, din care aproximativ 25% în materie penală, respectiv 75% în materie civilă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecătoria Rădăuți va funcționa într-un sediu nou.
 Vizualizări articol: 2269 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Judecătoria Rădăuți va funcționa într-un sediu nou5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei