Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
miercuri, 17 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 270 (7882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noiembrie 2021 – iunie 2022

Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, coordonatorul unei campanii naționale de informare și conștientizare în rândul tinerilor asupra riscurilor și efectelor traficului de minori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina este coordonatorul unei campanii naționale de informare și conștientizare în rândul tinerilor asupra riscurilor și efectelor traficului de minori, campanie care se desfășoară în perioada noiembrie 2021 – iunie 2022.

Campania națională s-a lansat recent prinproiectul „ReACT – Reformă şi acţiune pentru apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman, în sistemul de justiţie penală”.

Statisticile arată că 596 de persoane au fost victime ale traficului de ființe umane în România anului 2020. Dintre acestea, 255 de victime au fost doar din rândul minorilor: 29 de băieți și 206 fete. Aceste cifre ne arată cătraficul de persoane este un real pericol în rândul copiilor.

Peste 2.000 de elevi din 40 de licee din județele Botoșani, Suceava, Iași, Bacău, Vaslui, Olt, Constanța, Bihor, Timiș, Cluj și municipiul București (Sectoarele 2 și 5) vor participa la această campanie de informare și conștientizare care va consta în ateliere de informare ce vor conține poveștile reale ale unor victime ale traficului de minori și informații despre metode de prevenire a unor astfel de povești. În aceste sesiuni, tinerii vor afla și despre experiențele trăite de victimele traficului de minori în traiectoria lor prin sistemul de justiție în căutarea dreptății.

Atelierele de informare vor fi realizate în fiecare unitate școlară de către un coordonator, care va participa la sesiuni de instruire cu specialiști din domeniul prevenirii traficului de persoane, ceea ce face ca această campanie să aducă un element de noutate prin utilizarea unui model de învățare tip cascadă și de la egal la egal.

La finalul campaniei de conștientizare, dintre beneficiari - elevi de liceu -  vor deveni mesageri ai victimelor traficului de minori în numele căror vor solicita autorităților responsabile de a asigura copiilor accesul la o justiție prietenoasă atât prin intermediul artei stradale (pictură, grafică), cât și a demonstrațiilor publice și activităților de tip flashmob ce vor fi organizate în 11 județe.

Mai multe informații despre campanie pot fi obținute la numărul de telefon 0230.524.128 - persoană de contact Ionuț Ruști sau la adresa de email campanie.react@gmail.com.

 

Proiectul „ReACT”

„ReACT – Reformă şi acţiune pentru apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman, în sistemul de justiţie penală” este un proiect derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO), în parteneriat cu Asociația Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) și Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (IPSB), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este îmbunătățirea statutului minorilor ca victime ale traficului uman în sistemul de justiție penală prin acțiuni de watchdog, de advocay de modificare a cadrului legislativ, de conștientizare a victimelor/potențiale victime, a profesioniștilor privind drepturile copiilor în sistemul de justiție penală și de pregătire a profesioniștilor din sistemului judiciar și social privind aplicarea legislației naționale și europene privind drepturile copiilor, victime ale traficului, în sistemul judiciar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, coordonatorul unei campanii naționale de informare și conștientizare în rândul tinerilor asupra riscurilor și efectelor traficului de minori.
 Vizualizări articol: 800 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, coordonatorul unei campanii naționale de informare și conștientizare în rândul tinerilor asupra riscurilor și efectelor traficului de minori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei