Chiar dacă suntem deja în sezonul rece, lucrările de investiții demarate de municipalitatea suceveană din fonduri europene dar și din fonduri proprii continuă. Pentru impulsionarea acestora, primarul Sucevei, Ion Lungu, a trecut de la comandamentele de investiții de la sediu, care nu sunt indicate în situația actuală, de pandemie, la cele în teren, în aer liber, cu număr mai mic de participanți.
„Am vizitat o parte din șantierele municipalității, unde am făcut comandamente la fața locului la următoarele lucrări de investiții:
1) Ruta Alternativă Suceava - Botoșani, tronson nr. 2 Podul Unirii - Strada Apeductului;
2) Centrul multifuncțional Ițcani - sediu primărie Ițcani;
3) Ștrandul municipal de la Ițcani;
4) Grădinița din Ițcani;
5) Reabilitare infrastructură școlară C.T. Petru Mușat;
6) Reabilitare infrastructură școlară C.T. Alimentar;
7) Grădinița din Centru, str. Dobrogeanu Gherea;
8) Sera floricolă;
9) Modernizare Piața George Enescu;
10) Utilități Cartierul Europa - Extindere energie electrică și iluminat public;
11) Încălzire Bazarul din Suceava;
12) Extindere gaz metan Burdujeni sat;
13) Modernizare strada Crângului;
14) Modernizare strada Vasile Pârvan;
15) Canalizare cu stație de pompare pe strada Dobrilă Eugen, Molidului și Făgetului.
Se lucrează satisfăcător la: modernizarea pieței George Enescu, modernizarea ștrandului Ițcani, extinderea rețelei de energie electrică și iluminat public cartier Europa, încălzirea Bazarului Suceava, grădinița nouă din Centru - str. Dobrogeanu Gherea, grădinița noua din Ițcani, sera floricolă, autobaza electrică.
Nu sunt mulțumit de ritmul cu care se lucrează și sunt întârzieri la: ruta alternativă Suceava - Botoșani - tronson nr. 2, centrul multifuncțional Ițcani, modernizarea străzii Crângului, extindere gaz metan Burdujeni sat, modernizarea străzii Vasile Pârvan, canalizare cu stația de pompare pe străzile Dobrilă Eugen, Molidului și Făgetului, mai ales că nu avem datorii, banii fiind asigurați din fonduri europene sau din creditul de trezorerie pe care l-am angajat în acest an. Principala problemă constatată pe teren este lipsa forței de muncă calificate. Vom face presiuni la firmele de construcții să recupereze întârzierile înregistrate și vom continua aceste comandamente la fața locului”.
Concluziile sunt îngrijorătoare pentru perioada următoare, când alte lucrări de investiții vor fi demarate și vor trebui să se încadreze în termene de realizare bine stabilite, pentru a nu se pierde finanțările sau chiar și terenurile pe care se fac, cum e cazul Parcului Șipote și al Pădurii Zamca, unde urmează să fie amenajate zone de agrement, iar de nu, se întorc la Regia Națională a Pădurilor.