Trei bărbaţi din Ucraina au fost expulzați în țara vecină și au primit interdicții de intrare pe teritoriul românesc, după ce au fost depistați lucrând fără forme legale în zona județului Suceava.
Acțiunea a fost coordonată de polițiști din cadrul structurilor MAI și de la emigrări, care în cursul zilei de miercuri, în timp ce desfășurau controale operative pe linia combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, au depistat în zona de competență a Secției de Poliției Pojorâta 3 bărbați din Ucraina, cu vârste între 22 și 32 de ani, care lucrau fără forme legale la o societate comercială de prelucrarea lemnului.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza pașaportului biometric, însă nu au respectat scopul declarat, doi dintre aceștia aflându-se la momentul depistării în ședere ilegală pe teritoriul românesc.
Polițiștii au emis pe numele cetățenilor ucraineni decizii de returnare sub escortă și au fost conduși până la punctul de trecere a frontierei de stat, pentru îndepărtarea din România în termen de 24 de ore. În același timp, pe numele lor a fost dispusă interdicția de a intra pe teritoriul țării noastre pentru o perioadă de 6 luni.
La finalizarea verificărilor, față de reprezentanții societății comerciale unde lucrau fără forme cei trei se vor dispune măsurile legale conform prevederilor O.G. 25/2004, privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.
Doi cetățeni sudanezi cazați în centrul solicitanților de azil de la Rădăuți
Într-o altă acțiune polițiștii de la imigrări au preluat de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava doi bărbați din Sudan, de 23, respectiv 32 de ani, care au solicitat o formă de protecție internațională statului român. Aceștia au fost cazați la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Rădăuți, pentru începerea parcurgerii procedurii de azil.
Acțiunile desfășurate de polițiști urmăresc asigurarea ordinii și siguranței cetățeanului, prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, precum și combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate.