Cercetările specialiștilor în domeniul psihosomaticii evidențiază faptul că mai puțin de 5% din capacitatea creierului este utilizată în scopul gândirii la nivel mental, iar restul, de peste 95%, este utilizată în scopuri pe care știința nu le poate defini.
Se știe că atât timp cât o celulă nu este folosită, se atrofiază și, în scurt timp, moare. Conform acestui principiu, în cazul în care celulele creierului nu ar fi utilizate, și-ar pierde vitalitatea și ar muri la doar câteva săptămâni de la naștere.
Faptul că, în condiții normale de sănătate, creierul umple toată cutia craniană și este în stare normală de vitalitate pe întreg parcursul vieții înseamnă că celulele acestuia funcționează și sunt utilizate la capacitatea lor normală.
Creierul este principalul organ care vehiculează informația. Având în vedere funcționalitatea acestui organ, deducem că cea mai mare parte a creierului se ocupă de compilarea informațiilor care vin din planurile subtile.
Prin „plan subtil”, înțelegem acele forme de existență ale omului care nu pot fi cuprinse în sfera percepțiilor și simțămintelor mentale.
De exemplu, urechea percepe doar sunetele cuprinse în plaja de vibrație de la 20 Hz și până la 20.000 de Hz.
După aceleași principii lucrează toate simțurile, recepționând o componentă foarte îngustă din plaja infinită a semnalelor energo-informaționale din univers.
Deși nu percepem toate semnalele cu care venim în contact, acestea ne influențează viața, întrucât acționează asupra tuturor entităților energetice din noi.
Având în vedere imensa diferență dintre cantitatea de semnale cu care intrăm în contact la nivelul planurilor subtile și cele pe care le recepționăm la nivel mental, este necesar să acceptăm ideea că viața ne este determinată în mod covârșitor de procesele care se desfășoară în planurile subtile.
Comunicarea creierului cu universul se realizează prin câmpurile de conștiință care, la rândul lor, sunt guvernate de cunoaștere. Așa cum creierul are o structură mentală și una subtilă, după aceleași principii cunoașterea poate fi catalogată ca fiind mentală și subtilă.
Ținând cont de faptul că peste 95% din puterea cunoașterii se manifestă cu precădere în planurile subtile, dincolo de granițele gândurilor și simțămintelor de la nivel conștient, înseamnă că în programele de terapie este necesar să lucrăm cu prioritate în scopul purificării și antrenării energiilor din planurile subtile.
Știu că această afirmație ar putea să schimbe toate credințele noastre de până acum, având în vedere faptul că majoritatea covârșitoare dintre noi, atunci când ne raportăm la noi înșine, ne raportăm cu prioritate doar la corpul fizic și la cele cinci simțuri ale lui.
Nu este o greșeală să ne raportăm la corpul fizic, întrucât tot ce simțim este, de fapt, o rezultantă a tuturor manifestărilor energetice din plan subtil.
Deși mulți încă se mai îndoiesc de realitatea subtilă a vieții, dacă ne gândim la câteva din întâmplările extreme prin care am trecut în timp, realizăm că acestea au avut suport energetic venit din câmpurile nevăzute ale vieții.
Deși suntem tentați să credem că unele situații și fenomene petrecute în viața noastră sunt doar rodul întâmplării, de fapt, toate au o logică dictată de energiile din planurile nevăzute ale vieții.
Cea mai frumoasă exprimare a acestei sintagme este dată de cunoscutul fizician Albert Einstein, care a afirmat: „Coincidența este felul în care Dumnezeu alege să rămână anonim".
Ținând cont de toate aceste informații, pentru a deveni învingători autentici în propria viață, este necesar ca, în tot ce facem, să ținem cont, în primul rând, de emanația energetică din planurile noastre subtile.
Psiholog Mihai Moisoiu
Tel. 0753937223
www.mihaimoisoiu.ro
E-mail: mmmoisoiu@gmail.com