Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a convocat, miercuri, pe teren, pe reprezentanţii firmei care a câştigat licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru viitoarea şosea de centură a oraşului Gura Humorului. La întâlnire au fost prezenţi şi primarii din Gura Humorului, Păltinoasa şi Frasin, arhitectul-şef al judeţului, reprezentanţii Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean Suceava, precum şi ai companiilor E.On şi ai Apele Române.
„În cadrul vizitei pe teren s-a parcurs traseul pe care ar urma să se construiască această şosea de centură. Şi urmează ca în termen de nouă luni să fie prezentate trei variante de lucru, din care urmează să fie aleasă varianta finală a viitoarei rute ocolitoare a oraşului Gura Humorului”, a spus Gheorghe Flutur. El a subliniat faptul că instituţia pe care o conduce şi-a asumat răspunderea privind proiectarea şi executarea lucrărilor la această rută ocolitoare, investiţie care va fi realizată din fonduri europene. „Această şosea de centură este o investiţie extrem de importantă, care va rezolva principala problemă de trafic a judeţului Suceava. Este vorba despre zona Gura Humorului, pe DN 17. Iar în aceste condiţii ne dorim ca anul viitor să înceapă efectiv execuţia lucrărilor”, a declarat şeful administraţiei judeţene, care a spus că întâlnirea de miercuri este un prim pas important pentru începerea acestui proiect pentru construcţia şoselei de centură a oraşului Gura Humorului.
Gheorghe Flutur a mai declarat că această rută ocolitoare va avea o lungime de 8,7 kilometri și va fi construită ca drum rapid, cu două benzi pe sens. Flutur a arătat că șoseaua de centură a orașului Gura Humorului va fi parte din viitoarea Autostradă a Nordului şi va face legătura cu Autostrada A7. El a spus că platforma drumului va avea o lățime de 21 de metri, din care carosabilul de 14 metri, iar separatorul de sensuri va avea doi metri. „Avem în vedere intersecția cu DN 17, în giratoriul de la Păltinoasa, iar următoarea intersecție va fi dincolo de orașul Gura Humorului, spre Frasin, din nou întâlnirea cu DN 17. Mai sunt încă două intersecții cu drumurile județene care duc spre Valea Moldovei și la Voroneț”, a declarat Gheorghe Flutur. El a mai spus că șoseaua de centură din Gura Humorului va avea două viaducte de coastă, unul de 1.750 de metri și celălalt de 980 de metri, precum și alte patru viaducte prevăzute pentru intersecții, pentru accesul pe nodurile de coborâre de pe această șosea rapidă.
Gheorghe Flutur a mai spus că finanțarea lucrărilor se va face din fonduri europene, iar șoseaua de centură a orașului Gura Humorului va fi parte din drumul rapid care leagă Suceava de Vatra Dornei, Dej și Satu Mare.