Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” și-a întâmpinat bobocii în cadrul celei de-a V-a ediţii a Şcolii de vară ,,Juniors of CNME”, derulată în perioada 30 august - 4 septembrie 2021, sub mottoul ,,Învățătura este o comoară care își urmează profesorul oriunde” (proverb chinezesc). Cele cinci zile de activități s-au transformat ȋntr-o experiență inedită, o adevărată ,,vânătoare de comori”. 130 de elevi din clasele a IX-a au paticipat cu bucurie la activitățile propuse de colegii lor mai mari și de profesorii școlii. Proiectul a avut în vedere integrarea elevilor din clasa a IX-a în viața de licean prin activități nonformale menite să contribuie la dezvoltarea personală a participanților.
Propunerea Consiliului Școlar al Elevilor colegiului s-a concretizat într-o nouă ediție, de succes, a școlii de vară Juniors of CNME. Viitorii liceeni, alături de colegii lor mai mari, au participat la cursuri, au inițiat activități recreative, concursuri sportive, dezbateri, toate ȋntr-un cadru relaxant şi prietenos. Din echipa de organizare au făcut parte elevii din BEX: Avram Clara, Florescu Mara, Vodă Ioan precum și numeroși voluntari, elevi din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a de la colegiul nostru.
Proiectul a fost posibil cu aprobarea Inspectoratului Școlar Județean Suceava și cu ajutorul directorilor școlii, al părinților și al cadrelor didactice implicate: Cazac Gabriela, Hacman Laurența, Culiță Adrian, Clipa Otilia, Tronciu Anca, Gorban Anca, Cozaciuc Rodica, Lorenți Camelia, Vranău Felicia, Macarie Camelia, Maxim Cristina, Șindilar Carmen, Șerban Cristina, Timoficiuc Ana, Hurmuz Elena, Strejac Oana, Divisevici Ana-Maria, Cușnir Rahila, Nastasi Tinela, Melish Irina, Ciobâcă Maria, Moldovan Ionuţ, Iacob Cezara, Olărean Elena, Proțiuc Angelica și Siretean Diana Florina. Această echipă ,,a reușit prin crearea unor contexte de învățare noi, să cultive curiozitatea pentru cunoaștere”, a menţionat Florescu Mara.
Activitățile din cadrul școlii de vară s-au derulat în spaţiul colegiului și au cuprins în program turul liceului, jocuri de cunoaștere, activităţi de dezbatere, ȋntâlniri cu absolvenţii școlii, ateliere de pictură, muzică, oratorie, campionate sportive şi prezentarea CŞE. Cursurile de predare nonformală au fost salutate de boboci, aceştia participând pe rând, la unul sau două dintre lecţiile profesorilor implicaţi. Mai presus de toate, proiectul s-a dovedit a fi o formă de salut pentru nou-veniții boboci în marea familie a Juniors of CNME.