Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 204 (7816)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Croiește-ți viitorul”

Trei tabere de croitorie pentru tinere instituționalizate care au făcut primii pași către o viață independentă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul „Croiește-ți viitorul”, realizat de Asociația Zi de Bine, în colaborare cu Asociația Lindenfeld, a ajuns la final. Pe parcursul lunii august au fost organizate trei tabere de croitorie pentru tinerele care se pregătesc să părăsească centrele de plasament, cu scopul de a învăța să croiască și, totodată, de a căpăta încredere în forțele proprii înainte de ieșirea din sistem. Taberele, la care au participat 54 de tinere din centre de plasament, la care s-au adăugat alte 10 fete care provin din zone defavorizate din județul Bihor, au avut loc în județele Suceava, Prahova și Hunedoara.

Selectarea tinerelor instituționalizate a fost realizată cu sprijinul Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și al voluntarilor Ajungem MARI. Suportul de curs a fost asigurat de un specialist în croitorie și formator cu experiență în lucrul cu tinerii din medii defavorizate. Bugetul de 35.000 de euro necesar pentru implementarea acestui proiect a fost susținut de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine: Lidl România, Grupul EON România și UniCredit Bank. În cadrul programului au fost achiziționate 40 de mașini de cusut casnice și încă 3 mașini de surfilat.

În cele peste 160 de ore de croitorie, 8 croitorese trainer au folosit 150 metri liniari de material textil, 100 metri de elastic, 160 de papiote și multă cretă de croitorie. Suplimentar finanțării oferite de cei trei parteneri strategici, tinerele participante au mai primit inclusiv oferte de lucru, încă două mașini de cusut și nu în ultimul rând, 108 ore de curs pentru „Viață Independentă și Educație Financiară”, din partea trainerilor și voluntarilor Ajungem Mari. Mai mult decât atât, Luciana Zaharia, cofondator al Asociației Zi de Bine, și-a donat ziua de naștere pentru această cauză, iar din banii strânși se vor cumpăra, de asemenea, materiale și mașini de cusut pentru ca fetele să își poată continua activitatea și în cadrul centrului de plasament.

„După ce împlinesc vârsta de 18 ani, tinerii care părăsesc centrele de plasament se găsesc în postura în care trebuie să afle, rapid, cum să se descurce pe cont propriu. Sunt nevoiți să își găsească un job, o casă, îmbrăcăminte și tot ce are nevoie un tânăr la o vârstă încă fragedă. Abilitățile pe care le-au căpătat în ultimele săptămâni în taberele de croitorie și viață independentă le-au oferit tinerelor nu doar o deprindere care le-ar putea deschide drumul spre o meserie cu ajutorul căreia să se întrețină, ci și încredere în forțele lor”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine.

De cele mai multe ori, spun organizatorii proiectului, la ieșirea din sistem, tinerii din centrele de plasament nu își găsesc locurile de muncă pe care și le doresc, pentru că nu au studiile finalizate sau au terminat cel mult opt sau zece clase.  În plus, traumele prin care au trecut au contribuit la scăderea stimei de sine, astfel încât tinerii se descurajează ușor în fața unor situații dificile, nu știu cum să facă față provocărilor și au nevoie de multă susținere pentru a găsi și a păstra un loc de muncă.

Cei care doresc să contribuie suplimentar, pentru ca programul „Croiește-ți viitorul” să se extindă la un număr și mai mare de tinere, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau își pot dona ziua de naștere. Mai multe metode prin care se poate susține această cauza pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei tabere de croitorie pentru tinere instituționalizate care au făcut primii pași către o viață independentă.
 Vizualizări articol: 870 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei tabere de croitorie pentru tinere instituționalizate care au făcut primii pași către o viață independentă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei