Copii din întreg județul s-au bucurat în vacanța de vară de un program educațional organizat în cadrul unor tabere de vară de către Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în parteneriat cu sectorul Teologic-Educațional al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și Casa Corpului Didactic ,,George Tofan'' Suceava. Astfel, în perioada 1 iulie 2021-30 august 2021 a fost organizat programul Școala de vară ''Copii la altar'', program educațional-catehetic inițiat și coordonat de profesor Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru religie.
În cadrul ultimei săptămâni a lunii august, Parohia ”Pogorârea Sf. Duh” din Vicovu de Jos s-a alăturat, cu cei peste 100 de copii, celor 4.000 de copii care au participat la aceste tabere din tot județul Suceava. Acțiunea s-a derulat prin bunăvoința păstorilor acestei biserici, preoții Adrian Nechifor și Vasile Perdeică, și alături de câțiva profesori ai Şcolii ''Ioan Vicoveanu”. Enoriașii acestei parohii, ajutați de prof. dr. Aurica Daneliuc, profesor la Colegiul Tehnic Rădăuți, au organizat astfel 5 zile de tabără, prin activitățile organizate în aceste zile încercându-se facilitarea înțelegerii de către copii că biserica nu este doar un spațiu de rugăciune, ci și un loc de creativitate și dărnicie spre o ''creștere'' frumoasă în și cu Hristos.
În primele două zile, copiii coordonați de profesorii Anca Drăgoi, Rodica Ursachi, Maria Muntean, Loredana Dascăl, Florin Dascăl, Elena Galan, Constantin Fusa și Doina Muntean au pictat icoane pe sticlă cu reprezentări ale Sfinților cunoscuți și îndrăgiți de copii, icoane prezentate apoi printr-o expoziție organizată în pronaosul bisericii.
A treia zi a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii de către preoții slujitori amintiți, slujire cu ocazia căreia copiii au fost împărtășiți cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. După terminarea Sfintei Liturghii, copiii îndrumați de profesor Ana Carcea au realizat un frumos program artistic, îmbinând cântecele patriotice cu cele religioase într-o perfectă armonie, promovându-se astfel identitatea națională și tradiția care dăinuie peste veacuri. Tot în această zi, inspectorul de religie, profesor Daniela Ceredeev, prin dialogul purtat cu cei peste 100 de copii, a încercat să-i facă pe aceștia să înțeleagă că Hristos este prietenul fiecăruia dintre ei, este modelul demn de urmat, Cel care iubește necondiționat și care prin jertfa Sa de pe Cruce a adus răscumpărarea și împăcarea fiecăruia dintre noi cu Dumnezeu.
Părintele inspector pentru cateheza parohială prof. Cristi-Gabriel Hurjui a susținut o sesiune catehetică, explicând importanța icoanei în viața creștină.
În cea de a patra zi, prof. dr. Aurica Daneliuc, împreună cu părinții și preoții implicați, a organizat o excursie la mănăstirile Putna, Sihăstria Putnei și Sucevița, pentru a le oferi copiilor de fapt o zi de învățare experimentală în preajma marilor lăcașuri sfinte ale Bucovinei. Ziua s-a încheiat cu un foc de tabără.
În ultima zi de tabără, copiii coordonați de profesorii Maria și Sandu Zubaș au desfășurat activități sportive, iar la finalul zilei preoții lăcașului de cult, Adrian Nechifor și Vasile Perdeică, au prezentat o secvență din romanul ''Amintiri din copilărie'' de Ion Creangă. Copiii au primit cărți și diplome de participare, iar părintele Adrian Nechifor le-a mulțumit tuturor afirmând: ,,...la finalul acestei experiențe inedite fiecare dintre noi toți, copii, părinți, cadre didactice, preoți, voluntari și toți cei care au participat să descopere valorile creștine ale generozității, iubirii, jertfei, bunătății, să ne bucurăm de beneficiile lucrului în echipă, să încercăm cultivarea valorilor prieteniei, cooperării și învățării prin joc și rugăciune''.