Asociația Klavier ART organizează, în perioada 30 iulie - 29 august 2021, turneul de concerte „Rădăcini”, turneu organizat cu scopul de a aduce muzica românească mai aproape de tineri, într-o tonalitate contemporană. Mai mult decât atât, în cadrul turneului organizatorii își doresc să valorifice, pe lângă compoziții în primă audiție, o formulă camerală rar exploatată în România – vioară și pian la patru mâini.
Programul turneului cuprinde concerte la București, Darabani, Dorohoi, Fălticeni, Horodnic de Sus, Ipotești, Liveni, Putna, Rădăuți, Siret, Sinaia și Tescani. Proiectul, cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național, își dorește să contribuie la o mai bună înțelegere a fenomenului muzical clasic de către publicul tânăr aflat în zone ale țării mai îndepărtate de circuitul muzical curent, să reconecteze trecutul cu prezentul, care pare că tinde să își uite rădăcinile. „Astfel, la ideea rădăcinilor am ajuns pornind de la câteva întrebări: Cum ar fi să ne cântăm rădăcinile? Oare așa s-a gândit și micul Jurjac (George Enescu)? Oare tinerii își cunosc rădăcinile muzicale? Prin urmare, am decis să-i conectăm pe tineri cu muzica românească arhaică într-o manieră contemporană și să ne cântăm rădăcinile pornind de la muzica populară și de la George Enescu, ceea ce a determinat compozițiile de anul acesta”, a declarat Corina Răducanu, membru al Consiliului Director al Asociației Klavier ART.
Lucrări în primă audiție, compuse anul acesta – Oltenisme la patru mâini și Rapsodia Moldavă de Marius Sireteanu
Tinerii soliști Andrei Mihail Radu, Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu vor încânta publicul cu două lucrări în primă audiție, compuse anul acesta – Oltenisme la patru mâini și Rapsodia Moldavă de Marius Sireteanu, alături de unica lucrare pentru vioară și pian la patru mâini a lui George Enescu – Pastorală, Menuet trist și Nocturnă. Cu ocazia aniversării a 140 de ani de la nașterea lui George Enescu, în proiect este integrată o expoziție a Muzeului Național „George Enescu” din București.