Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
luni, 23 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 196 (7808)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Interacțiunea dintre minte și corp

Între structurile noastre celulare fizice și experiențele emoționale există unele legături chimice. Cercetătoarea Candace Pert și-a dedicat viața studiului acestor legături și a descoperit că există receptori pentru emoții în fiecare celulă a organismului, nu doar în creier, așa cum se credea inițial.

Înaintea studiului Iui Pert, se credea că, atunci când emoțiile ne fac să roșim sau să ne simțim fericiți, de exemplu, corpul răspunde de fapt unui semnal din creier. Cercetarea lui Pert a scos la iveală faptul că aceste răspunsuri sunt produse nu doar în creier, ci în întregul organism.

Cheia reacțiilor noastre emoționale se află în minusculele molecule-mesager cunoscute sub denumirea de neuropeptide. Fiecare celulă din organism deține la suprafață mii de molecule receptoare minuscule, asemănătoare organelor de simț. Rolul lor este acela de a recepta semnalele din spațiul care le înconjoară. Atunci când receptorii primesc un semnal, acesta este transferat în interiorul celulei, fapt ce determină celula să se divizeze și să se dezvolte, să consume sau să conserve energie, să repare, să lupte contra infecțiilor, bolilor, stresului și așa mai departe.

Semnalele se transmit de la o celulă la alta prin intermediul hormonilor, neurotransmițătorilor și peptidelor, cunoscuți la modul colectiv ca lianți. Aceștia creează o „infrastructură a conversației care are loc între minte și corp”. Ei sunt răspunzători pentru 98% dintre datele transferate din creier și organism. Activitatea a determinat-o pe Candace Pert să se refere la peptide și receptori ca la „molecule ale emoției”. Ea susține că „emoțiile sunt legătura dintre corpul fizic și stările imateriale ale conștiinței, iar receptorii din fiecare celulă se află acolo unde se produce acest lucru”.

De asemenea, cercetătoarea susține că peptidele și receptorii nu produc emoție într-o relație de tip cauză-efect. În schimb, cercetarea ei sugerează că moleculele sunt de fapt emoțiile. Sentimentele pe care le avem sunt „dansul vibrațional care are loc atunci când peptidele se leagă de receptorii lor”. Dincolo de sentimente, o cantitate impresionantă de informații emoționale este schimbată la nivel subconștient. Aceasta a determinat-o pe Pert să susțină că, de fapt, „corpul este subconștientul nostru”.

Întorcându-ne la subconștient și la efectele sale asupra corpului, există un număr de metode dovedite prin care ne putem influența zilnic corpul prin puterea minții. Printre acestea se numără vizualizarea și afirmațiile pozitive. Cuvintele noastre creează imagini, iar amintirile noastre fac același lucru. Aceste imagini și amintiri sunt stocate în corp; și dacă ele nu sunt pozitive, ajung până la urmă să ne facă rău. Așa că e vital să ne hrănim mintea cu imagini pozitive, sănătoase. Acesta este mesajul multor învățători spirituali pe care îi considerăm oameni întregi, cu un potențial uriaș, așa cum vrem și noi să fim.

Capacitatea de autovindecare face parte din noi. Un simplu exemplu este o tăietură la deget, care se vindecă de la sine. Când practicăm vizualizări coordonate de un specialist, de fapt ne reprogramăm trupul. Imaginația ne poate ajuta să facem orice, așa că o folosim pentru a deveni persoana care vrem să devenim și pentru a face lucrurile pe care vrem să le facem. Așa ne putem vindeca trupul. Studiile au arătat că, la un actor, chimia organismului se schimbă în funcție de rolul jucat. Cheia succesului este să repetăm mental și să practicăm vizualizările, până când devenim așa cum ne dorim să fim.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interacțiunea dintre minte și corp.
 Vizualizări articol: 2737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 28 voturi
Interacțiunea dintre minte și corp5.0528

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei