Primul festival al trufelor din România este organizat de un tânăr din comuna Botoșana, Mihai Robu, pasionat de arta culinară. Evenimentul va avea loc la ferma Sava, aflată la granița dintre Botoșana și Pârtești de Jos, sâmbătă, 28 august a.c.. În cadrul manifestării, preparatele tradiționale bucovinene „vor fi înnobilate cu aroma intensă și unică a trufelor culese și pregătite de bucătari pricepuți”, după cum ne-a declarat Mihai Robu. „Tineri pasionați de bucătărie, în colaborare cu voluntari și oameni care iubesc tradițiile din zonă, vor să arate că tradiția românească se poate îmbina cu rețete noi, atât locale, cât și internaționale. Sâmbătă, începând cu ora 10.00, participanții vor avea ocazia ca, în mijlocul naturii, să guste preparate tradiționale care se potrivesc foarte bine cu trufele, ca de exemplu celebrul balmoș”, a arătat Mihai Robu. Invitatul special al evenimentului este Chef Cătălin Petrescu, „un expert al bucătăriei”.
Intrarea la festival este liberă. În zonă se poate ajunge cu mașina sau cu trenul R5733 care pleacă din Suceava la 08:30 și ajunge în gara din apropierea locației la 09:26. Mai multe detalii pot fi aflate de pe site-ul oficial al festivalului https://festivalultrufelor.ro/.
Ecaterina ROBU