Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, i-a îndemnat pe primarii din zona Dornelor să promoveze proiecte pentru construcţia de reţele de gaze naturale în localităţile pe care le conduc. Gheorghe Flutur a spus că există promisiunea că lucrările la construcţia magistralei de gaz de la Pojorâta la Vatra Dornei vor fi finalizate în această toamnă.
„Am avut o ședință de lucru cu primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheș, și echipa domniei sale și am cerut să pregătească rețeaua de la locul unde vine conducta magistrală și până la centrala termică. Aici ei au un proiect guvernamental, au nevoie de cofinanțări și au solicitat bani acum, la rectificarea bugetară”, a spus Flutur. El a adăugat că o problemă care va trebui rezolvată la Vatra Dornei este centrala de cogenerare, care a fost construită prin „acel celebru” proiect ”Suceava – utilități și mediu”. ”Este o centrală care 14 ani a stat degeaba și acum trebuie revizie tehnică, dacă mai poate fi sau nu mai poate fi folosită. Important este că Dorna are nevoie de o centrală pe gaz metan care să producă energie termică pentru populație”, a mai adăugat șeful administrației județene.
El a mai spus că zilele viitoare va solicita tuturor primarilor din zona Dornelor să se întâlnească pentru o discuție despre noile proiecte pentru extinderea rețelei de gaze naturale. „Asta deoarece Guvernul anunță un program de finanțare pentru astfel de investiții, dar avem fonduri și prin PNRR, prin planul de reziliență pentru aducerea gazului metan la poarta omului. E foarte important ca și Țara Dornelor să acceseze aceste fonduri. Este pasul spre civilizație de care au nevoie și ei, și industria din zonă. Ce mult contează ca la Coșna, la Dorna Candrenilor, la Poiana Stampei sau la Iacobeni să ai gaz metan, să îți vină firme care să investească în industria alimentară, în procesarea laptelui, a fructelor, ciupercilor sau în alte tipuri de industrii”, a încheiat Gheorghe Flutur.