Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 187 (7799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Limba și toxinele din corp

Limba este o fereastră spre interiorul corpului nostru. Ea arată întotdeauna cât de multe toxine sunt depozitate în celulele și organele vitale. Limba, acest organ spongios, nu este altceva decât o oglindă a stomacului și a întregului sistem de membrane mucoase ale organismului.

În corpul nostru sistemul digestiv este asemănător unui furtun cu o lungime medie de zece metri care se întinde între gură și anus. Temperatura din interiorul nostru este cea a corpului, de 36-37 de grade Celsius, iar umezeala sa este medie. Prin acest tub trec toate alimentele pe care le consumăm. Nu toate tranzitează însă în același interval de timp prin el. Foarte mulți oameni mănâncă alimente nesănătoase, rafinate, concentrate și generatoare de acizi, cum ar fi faina albă, dulciurile, sarea și grăsimile saturate. Aceste alimente comerciale nu conțin suficiente fibre, suficientă umezeală și suficienți agenți de lubrifiere pentru a trece rapid prin cei zece metri ai tubului digestiv.

Constipația este un factor care precede întotdeauna sau care coexistă cu majoritatea bolilor de care suferim. Definițiile sale diferă de la caz la caz, dar este logic că dacă ceea ce iese din organism nu este egal cu ceea ce intră în el (nu numai din punct de vedere cantitativ, ci și din punctul de vedere al frecvenței), colonul devine constipat, anticipând astfel alte probleme de sănătate mai grave.

Omul obișnuit crede că dacă își evacuează o dată pe zi colonul, de regulă dimineața, nu este constipat. În realitate, o singură evacuare a colonului nu este suficientă pentru a elimina toate deșeurile rămase în urma meselor copioase pe care le ingerează marea majoritate a oamenilor de-a lungul zilei. În consecință, deșeurile rămase putrezesc în intestine, generând foarte multe toxine și otrăvuri care pot da naștere în timp unor probleme de sănătate foarte grave.

Corpul uman este suficient de puternic pentru a suporta foarte multe abuzuri, cum ar fi supraalimentația și alimentele nesănătoase. De aceea, este foarte greu să îi convingi pe oamenii care mănâncă incorect și care au o evacuare zilnică a intestinelor că sunt constipați și că mai devreme sau mai târziu vor avea probleme grave de sănătate. Există însă un semnal de alarmă cât se poate de clar care poate confirma toxicitatea internă: limba foarte încărcată.

Dacă ar ține timp de 2-3 zile un post cu apă distilată, limba acestor oameni le-ar arăta limpede că poartă în interiorul lor o masă oribilă de otrăvuri care fermentează. Câteva zile de post sunt suficiente pentru a încărca limba cu un material toxic alb și gros, cu un miros foarte neplăcut. Acest material poate fi răzuit și examinat. Chiar dacă este însă răzuit în totalitate cu o lingură, limba se încarcă în scurt timp din nou cu el, indicând astfel eliminarea mucozităților, toxinelor și otrăvurilor aflate în putrefacție de către celulele organismului. Acestea se acumulează mai întâi la suprafața interiorului stomacului, intestinelor, organelor și celorlalte țesuturi ale corpului, inclusiv la suprafața limbii. Acesta este unul dintre miracolele purificatoare ale postului.

Cantitatea medie de substanțe toxice pe care o poartă zi de zi omul obișnuit este incredibil de mare. Majoritatea problemelor de natură fizică sunt rezultatul acestei îmbâcsiri a celor 10 metri de intestine, a celulelor și a celorlalte canale din interiorul corpului, inclusiv a vaselor de sânge. Aceste otrăvuri gripează sistemul conductelor naturale din interiorul corpului, începând cu vasele capilare, care au dimensiuni microscopice. Țesuturile câtorva dintre cele mai importante organe ale corpului - rinichii, ficatul și glandele - sunt spongioase. Să ne imaginăm un burete plin cu o substanță cleioasă în putrefacție.

Limba poate fi farul călăuzitor de-a lungul călătoriei noastre către o sănătate perfectă. Cu cât vom respecta mai strict programul de posturi și dieta naturală, cu atât mai curată va deveni limba în timpul perioadelor de post. Un alt procedeu de curățare pe care îl putem practica zilnic constă în frecarea limbii cu periuța de dinți începând din partea din spate și avansând către cea din față.

Limba poate deveni unul din cele mai bune indicatoare ale drumului care duce către un corp plin de vitalitate, care se păstrează tânăr și veșnic neobosit. În acest scop, ori de câte ori ținem un post săptămânal, de o zi sau unul mai lung, să nu uităm să ne verificăm puritatea limbii.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Limba și toxinele din corp.
 Vizualizări articol: 2570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.97/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 33 voturi
Limba și toxinele din corp5.0533

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei