Acoperișul unui bloc din Sf. Ilie a fost luat cu totul joi seară de furtuna care a lovit zona. Imobilul cu patru etaje, mansardă și supra mansardă a fost construit în urmă cu aproximativ 11 ani de un dezvoltator care nu-și asumă nimic din cele întâmplate și din faptul că mai multe familii au rămas fără case. Aflat în Spania, Gabriel Semeniuc (Catargiu) dă dovadă de un tupeu ieșit din comun și îi trimite pe oameni să se adreseze Primăriei Șcheia pentru a primi ajutor. Practic, dezvoltatorul care încasează 50.000-55.000 de euro pentru un apartament nu își asumă absolut nimic. ”Nu mă pot bate cu vremea. Eu nu sunt de vină pentru ce s-a întâmplat. Nu mai căutați nod în papură”, le-a transmis Gabriel Semeniuc reporterilor care l-au sunat să îl întrebe despre incidentul de joi seară. Mai mult, acesta spune că nu are nici o soluție să-i ajute pe oameni, unii dintre aceștia fiind obligați prin contract să-i mai achite rate lunare de câteva sute de euro și în următorii 3-4 ani.
Două familii văd cerul prin tavanul de rigips al blocului
Două familii ale căror locuințe erau la supra mansardă, ridicată în condiții extrem de suspecte, au rămas sub cerul liber. După ce acoperișul a fost luat de vânt, tavanul care este făcut din rigips s-a spart, iar apa curge în voie. Prin mai multe locuri se vede cerul, astfel încât imobilele nu mai pot fi locuite. Carmen Gemănaru este o femeie care a trecut prin coșmarul nebuniei de joi seară și cu lacrimi în ochi spune că a pierdut toată agoniseala. ”Nici nu știu ce o să facem. În noaptea de joi spre vineri am dormit la o pensiune, dar mai departe nu știu ce o să facem”, a mărturisit Carmen Gemănaru.
Un alt bărbat din același bloc al groazei spune că fiica și mama lui erau în casă când s-a dezlănțuit natura și doar norocul a făcut să nu se întâmple o tragedie. ”Când am cumpărat aceste apartamente totul era bine și frumos, iar după o săptămână au început să apară problemele. Practic, eram ca afară. Dacă știam de aceste vicii ascunse nu mai cumpăram în veci apartament în acest bloc”, a arătat un alt locatar din blocul amplasat în Sf. Ilie.
Oamenii afectați se tem că totul va fi mușamalizat și nimeni nu va fi tras la răspundere
Oamenii se întreabă dacă va fi tras cineva la răspundere pentru ceea ce s-a întâmplat, dar se tem că totul se va mușamaliza și singurii care vor rămâne pierduți sunt chiar ei. Proprietarii afectați spun că vor face tot ceea ce este legal pentru a-și recupera banii plătiți pe imobile și nu exclud nici o acțiune în instanță. În total, sunt afectate 12 familii, iar conducerea Primăriei Șcheia a anunțat că va face toate demersurile pentru a le sprijini. Mai mult, primarul Vasile Andriciuc a precizat că s-au făcut adrese către mai multe instituții ale statului, inclusiv Inspectoratul de Stat în Construcții, pentru a se verifica modul în care a fost construit blocul, dacă s-a respectat proiectul și cine se face vinovat pentru acest dezastru.