Ursul a dat târcoale la modul cel mai serios unei case din municipiul Vatra Dornei, lăsând urme pe ușa de la intrare, pe care s-a urcat cu labele, la fel și pe unele geamuri ale locuinței. Fiara nu pare să fi dat târcoale acelei case întâmplător. Din aceeași gospodărie de pe strada Poligonului din municipiul stațiune Vatra Dornei, ursul a înșfăcat din coteț un porc de 150 de kilograme și a încercat, în altă seară, să îl ia și pe al doilea.
În noaptea de vineri spre sâmbăta, ursul a revenit la gospodăria Feliciei Forfotă. După ce a pus la pământ un gard și s-a învârtit prin curte, a „încercat” intrarea în casă, căutând probabil porcul bine ascuns într-o anexă.
Doctorul veterinar Petrea Dulgheru, vecin cu femeia ”vizitată” de urs, a relatat ce s-a întâmplat vineri noapte:
”Ursul a venit la mine, peste gard, am țipat la el, dar să știți că nu s-a speriat deloc, a plecat foarte liniștit. La doamna Felicia Forfotă a vrut să intre în casă, iar urmele lăsate sunt evidente. Se văd clar pe ușă și pe geamuri urmele de la gheare, bot, salivă. Femeia aflată în casă cu mama la pat și fiul ei țipa și nu știa ce să facă. Întreb autoritățile ce se întâmpla dacă femeia din casă credea că este un om și ieșea afară, dând nas în nas cu ursul?
Felicia Forfotă le-a descris și ea scenele de coșmar din noapte colegilor de la Orion TV Vatra Dornei:
”A venit din nou ursul la mine în curte, eu și cu băiatul am început să țipăm. A spart garduri, a făcut dezastru, ne-am speriat, am răcnit, foarte greu a plecat... sperăm ca organele competente să facă ceva. Vă rugăm din suflet faceți ceva, ne intră ursul în case, nu e glumă”, a relatat femeia.
Mai mulți urși și-au făcut un obicei din a coborî în zonele locuite din zona de munte a județului, la Vatra Dornei, Iacobeni, Șaru Dornei și Dorna Arini. Ursii au mâncat din curțile oamenilor sau de pe pășuni viței, porci și oi. Cu ferocitate, urșii au scos animale mari din adăposturi și le-au dus pe dealuri, unde au mâncat din ele. Problema înmulțirii urșilor și a deselor atacuri ale acestora, nu numai în județul nostru, a creat două tabere înverșunate, una care cere reducerea acestora prin autorizarea vânării, și alta care consideră că urșii sunt la fel ca acum câteva sute de ani, doar că omul le-a invadat teritoriul. Nu ne pronunțăm de partea nimănui dar ideal ar fi ca cei care își dau cu părerea să aibă cât de cât tangență cu problema, adică să locuiască de exemplu într-o zonă de munte, pe lângă păduri, și nu în blocuri din centrul orașelor mari.