Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 130 (7742)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Învățământ

Demonstrație gastronomică a unui chef francez pentru studenții Facultății de Inginerie Alimentară din USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Studenții secției de Științe Gastronomice din cadrul Facultății de Inginerie Alimentară din USV au avut parte de o demonstrație gastronomică de excepție în cursul dimineții de vineri. Un chef francez a fost cel care a gătit în fața lor două rețete rafinate din carne de somon și miel, trezind interesul nu numai al studenților, ci şi al tuturor celor care au participat la acest eveniment. Demonstrația de gastronomie a avut loc în cadrul cantinei-restaurant a universității și a fost organizată de conducerea Facultății de Inginerie Alimentară din USV, în frunte cu decanul instituției, prof. univ. dr. ing. Mircea Oroian.

Inițiativa a apărut ca urmare a dorinței conducerii facultății ca studenții noului program de învățământ al secției Științe Gastronomice să poată lua contact cu marea bucătărie promovată de chefi experimentați din alte țări cu mare tradiție în acest domeniu.

David Contant vine din Franța și este un masterchef cu o mare experiență în domeniu, experiență pe care o împărtășește de mai bine de 10 ani și celor care râvnesc la acest titlu și învață de la acesta secretele bucătărie franțuzești la București. Prezența sa în mijlocul studenților și al cadrelor universitare din acest domeniu a trezit un viu interes și a alimentat curiozitatea acestora în privința modului inedit de preparare a peștelui sau a cărnii de miel. Rețetele prezentate de el au fost urmărite cu mare atenție, începând de la modul de preparare a sosurilor și până la prepararea cărnii timp îndelungat, la o temperatură constantă de 75 grade, în cazul celei de miel. O experiență rară pentru tinerii din primul an al noului program de învățământ al facultății, care pornesc astfel pe un drum al cunoașterii la un nivel înalt a tainelor culinare promovate de marile bucătării ale lumii.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Demonstrație gastronomică a unui chef francez pentru studenții Facultății de Inginerie Alimentară din USV.
 Vizualizări articol: 1577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Demonstrație gastronomică a unui chef francez pentru studenții Facultății de Inginerie Alimentară din USV5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei