Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 129 (7741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avantajele unui umidificator și cum să îl utilizați corect

Există multe lucruri de iubit în timpul iernii - seri confortabile lângă șemineu, sporturi în aer liber, cum ar fi schiul sau patinajul pe gheață și prima zăpadă magică a sezonului. Desigur că nimeni nu așteaptă cu nerăbdare buzele crăpate, pielea uscată sau gripa.

 

Totuși, ar putea exista o soluție utilă pentru dvs. Un umidificator are potențialul de a fi cheia confortului din interiorul casei dvs.

Ce este un umidificator? Și ce fac umidificatoarele?

Scopul principal al unor umidificatoare este de a pune umezeala în aer prin abur sau vapori de apă. Agenția pentru Protecția Mediului spune că nivelul ideal de umiditate în interior este între 30 și 50%. În timp ce nivelurile pot depăși această medie vara, ele scad adesea în timpul iernii. Un umidificator ajută la aducerea acestor niveluri la o medie sănătoasă.

 

Nu sunteți sigur dacă un umidificator este potrivit pentru casa dvs.? Puteți măsura umiditatea în diferite camere din jurul casei. Ar trebui să cumpărați un umidificator dacă nivelul de umiditate este sub 30%. Un higrometrul va fi, de asemenea, un instrument util pe tot parcursul sezonului. Se poate asigura că umidificatorul nu aduce nivelurile de umiditate peste 50% (ceea ce poate fi nesănătos).

Beneficiile unui umidificator pentru sănătate în lunile mai reci

Care sunt celelalte avantaje ale utilizării unui umidificator pentru a adăuga umiditate în aer? În timpul iernii, poate face o mare diferență în modul în care arătați, vă simțiți și dormiți. Iată câteva dintre cele mai semnificative beneficii pe care le poate oferi un umidificator, atunci când vine vorba de sănătatea dvs.:

1. Piele mai bună

Aplicați balsam de buze și cremă hidratantă pe tot parcursul iernii? Nu sunteți singur. Corpurile noastre sunt mai mult de jumătate de apă, iar lunile uscate și reci adoră să elimine acea apă. Un umidificator readuce umiditatea înapoi pentru a preveni crăparea buzelor și a pielii.

2. Risc redus de infecții

Studiile au arătat că creșterea nivelului de umiditate la 43% sau mai mult reduce capacitatea unui virus aerian de a provoca infecții gripale. Virușii și bacteriile nu călătoresc prea bine în aerul umed - și asta poate însemna vești minunate pentru sănătatea dvs. Și, dacă vă îmbolnăviți, un umidificator vă poate ajuta să vă vindecați mai repede și să reduceți tusea și strănutul.

 

3. Sinusuri fericite

Ce fac umidificatoarelepentru sinusuri? Acestea vă pot ajuta să preveniți acea senzație strânsă în nas și, de asemenea, să reduceți șansele de a vă curge sânge din nas.

4. Mai puțin sforăit

Nasul și gâtul uscat sunt principalii vinovați, atunci când vine vorba de sforăit. Un umidificator vă poate ajuta partenerul să doarmă mai bine.

 

Dacă vă gândiți să cumpărați primul dvs. umidificator, începeți cu dormitorul. Găsiți un umidificator care acoperă suprafața pătrată a spațiului și porniți de acolo. Unitățile mai mari pot face uneori o casă prea umedă și nu acoperă complet fiecare cameră. Un umidificator mai mic vă va oferi o idee mai bună despre nevoile dvs. reale.

De ce este importantă curățarea umidificatorului și cum să o faceți

Umidificatoarele pot face mult bine pentru sănătatea dvs., dar asta numai dacă le mențineți curate. Acestea pot să reproducă mucegai, ciuperci și bacterii din cauza rezervoarelor și filtrelor murdare.

 

Un umidificator murdar poate declanșa astm și alergii și poate face persoanele sănătoase să se simtă rău. Cel mai bun mod de acțiune este să urmați instrucțiunile de curățare ale producătorului. Iată câteva sfaturi extra:

1. Nu folosiți apă de la robinet.

Folosiți numai apă distilată sau demineralizată. Există minerale în apa de la robinet care pot crea depozite care favorizează creșterea bacteriilor.

2. Curățați umidificatorul la fiecare trei zile.

Și schimbați apa zilnic, dacă este posibil. Nu doriți să oferiți umidificatorului o șansă de a permite depunerilor să se dezvolte în interior.

3. Folosiți o soluție de peroxid de hidrogen de 3%.

Acest lucru va ajuta la eliminarea depozitelor de minerale sau a depunerilor (verificați ce spune producătorul). Și clătiți bine rezervorul odată ce ați terminat curățarea.

4. Schimbați filtrele.

Înlocuiți filtrele de câte ori recomandă producătorul - și mai des dacă se murdăresc.

 

Nu subestimați importanța menținerii curat a umidificatorului. Există unele tipuri de proiecte de întreținere a locuințelor care sunt ușor de amânat zile sau săptămâni, dar curățarea umidificatorului nu este una dintre acestea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avantajele unui umidificator și cum să îl utilizați corect.
 Vizualizări articol: 1019 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avantajele unui umidificator și cum să îl utilizați corect0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei