Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
marţi, 1 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 126 (7738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

17-28 mai

32 de elevi de la Școala Gimnazială Pojorâta au participat virtual la un proiect Erasmus+

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

32 de elevi de la Școala Gimnazială Pojorâta, coordonați de prof. dr. Cătălin Mihăilescu, prof. Petronela Piticari și prof. Daniela Vermeșan, au participat virtual, în perioada 17-28 mai, la proiectul Erasmus+ „Log In Nature” (ultima mobilitate), alături de Polonia, Italia, Grecia, Letonia și Portugalia.Școala din Lublin (Polonia) a fost de această dată gazdă. În prima zi, participanții au călătorit virtual cu bicicleta prin frumosul oraș din estul Poloniei. S-a trecut apoi la activitatea principală, în care elevii au fost împărțiți în 6 grupe, coordonate de profesori din țările participante. Tema a fost „Arbori, plante și animale, specifice lunii mai”, iar elevii au pregătit materiale cu imagini și denumirile organismelor în limbile naționale, engleză sau latină.„Marți a fost o zi plină, subiectul zilei a fost Parcul Național cel mai apropiat. Ne-am lăudat cu Parcul Național Rodnei și cu bogăția sa biogeografică. S-a pus accent pe 6 plante rare, 6 animale interesante, mediul local și forme de conservare a naturii.Miercuri a fost ziua artiștilor. Din cei 32 de copii ai școlii s-au selectat 9, care au realizat pictură inspirată din natură, sub îndrumările unui artist polonez”, ne-a spus prof. dr. Cătălin Mihăilescu.

În următoarea zi, s-a prezentat, în cadrul proiectului, „Locul sălbatic din Lublin”, iar în partea a doua, copiii au lucrat pe grupe stabilind trusa medicală a lunii mai, analizând 6 plante cu proprietățile lor medicinale. Apoi, fiecare școală a fost antrenată în pregătirea unei piese de teatru. „Actorii au fost păpuși confecționate din conuri, frunze, plante, scoici, scoarță, ramuri. S-a realizat un filmuleț cu dialogurile scenetei stabilite anterior.În săptămâna a doua, fiecare echipaj a pregătit workshopuri scurte, maxim două/zi”, a completat prof. dr. Cătălin Mihăilescu.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 32 de elevi de la Școala Gimnazială Pojorâta au participat virtual la un proiect Erasmus+.
 Vizualizări articol: 876 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
32 de elevi de la Școala Gimnazială Pojorâta au participat virtual la un proiect Erasmus+0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei