Gunoaie aruncate de-a valma, lângă punctele de colectare îngropate sau semiîngropate, zeci de cartoane neîmpăturile și nedesfăcute, lăsate pe lângă containerele goale, saci cu resturi menajere aruncați în pubelele de gunoi stradale, destinate pentru deșeuri de mici dimensiuni și multe alte situații ciudate se întâlnesc aproape zi de zi în municipiul Suceava, în ciuda demersurilor de informare a cetățenilor în privința modalităților corecte de depozitare a deșeurilor.
“Un oraș civilizat este, în primul rând, un oraș curat! Cu siguranță cu toții suntem de acord cu această afirmație, însă câți dintre noi contribuim ca aceasta să devină realitate? Într-adevăr, responsabilitatea administrației este ca Suceava să fie un oraș curat, însă responsabilitatea cetățenilor este cea de a fi civilizați și de a da dovadă de simț civic”, spune viceprimarul Lucian Harșovschi, care a făcut din nou apel la suceveni să facă tot ce le stă în putință pentru a se menține curățenia orașului.
Iar cum, uneori, doar cu vorba bună nu se rezolvă lucrurile, a dat ca exemplu și situații recente, în care lipsa civilizației se “plătește”.
Astfel, inspectorii din Primăria Suceava au aplicat 39 de sancțiuni în valoare de 55.500 de lei, din care 26 pentru persoane juridice și 13 pentru persoane fizice.
“https://www.suceavacurata.ro e site-ul de unde sucevenii pot lua informațiile necesare cu privire la depozitarea conformă a deșeurilor, programul de colectare, dar și informații despre colectarea selectivă a deșeurilor.
Împreună menținem orașul curat și contribuim la bunăstarea mediului înconjurător!”, a adăugat Lucian Harșovschi.
La secțiunea Regulamente este precizat clar cum trebuie procedat cu deșeurile din construcții și amenajări, ce se face cu deșeurile voluminoase și care sunt regulile de bază, în general, pentru colectarea deșeurilor, astfel încât activitatea să se desfășoare normal, fără mormane de gunoi depozitate ilegal, care mai și blochează accesul celorlalți utilizatori la pubelele de gunoi selective.