Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi la iniţiativa Protoieriei Fălticeni, luni, 17 mai, a fost organizată o nouă acţiune de completare a regenerărilor naturale pe o suprafaţă de aproximativ 2 hectare teren forestier din zona bazinului forestier Băişescu, comuna Ostra.
Acțiunea s-a desfășurat pe baza bunei colaborări dintre Sectorul agro-forestier al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, reprezentat de Pcuv. Pr. Arsenie Rus - inspector silvic, și Ocolul Silvic „Silva Bucovina”, reprezentat de către ing. Gheorghe Negură, șef de ocol.
Așa cum am aflat de la preotul Georgian Rotar, la această activitate au participat 30 de preoţi din cadrul Protoieriei Fălticeni, fiind plantați peste 1.000 de puieţi de molid și brad pe o suprafață de teren lipsit sau ocupat parțial de vegetația forestieră. Acțiunea a fost precedată de rugăciunea de binecuvântare rostită de către părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.
Participanții au fost îndrumați și atent supravegheați de către ing. Gheorghe Negură și de personalul silvic care au explicat atât regulile de bază, cât și etapele care trebuie respectate la plantarea arborilor tineri.
Părintele Protoiereu Adrian Dulgheriu a mulțumit Înalt Preasfințitului Părinte Calinic pentru susținere, încurajare, dar mai ales binecuvântarea arhierească pentru a putea duce la bun sfârșit această acțiune a preoților din Protopopiatul Fălticeni.
„Este pentru a doua oară când acest proiect i-a implicat pe slujitorii sfintelor altare de a ocroti și înfrumuseța natura pentru generațiile viitoare. Ne dorim ca această frumoasă colaborare să continue prin organizarea unor astfel de activități prin care vrem să fim luați ca exemplu pentru toți care iubesc natura. Mulțumirea noastră sufletească este că din nou am reușit să fim împreună și să punem umărul ca acolo unde se taie, să fie din nou plantat, pentru a lasă și pentru cei care ne vor urma, tot atât cât și noi am primit”, ne-a spus Părintele Protoiereu Adrian Dulgheriu.
Materialul săditor a fost asigurat de către Ocolul Silvic „Silva Bucovina”, care deține și pepiniere proprii pentru producerea puieților de rășinoase.