Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a fost stabilit traseul final al Autostrăzii A7 pe teritoriul județului Suceava. Gheorghe Flutur a spus că traseul final a fost prezentat în cadrul unei întâlniri care a avut loc joi la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”, la inițiativa sa, în prezența directorului Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Mariana Ioniță, împreună cu o echipă de specialiști din cadrul acestei instituții și cu reprezentanții firmelor care realizează proiectul pentru tronsonul din județul Suceava al acestei autostrăzi. La ședință au mai fost prezenți 18 primari din localitățile aflate pe traseul pe care îl parcurge autostrada A7 în județul Suceava, precum și reprezentanții instituțiilor naționale și regionale cu responsabilități în realizarea acestei investiții. De precizat că autostrada A7 va avea traseul București – Ploiești – Buzău – Bacău – Pașcani – Suceava – Siret.
„Îmbucurător este faptul că CNAIR își propune ca în a doua parte a anului viitor să fie finalizate proiectele, pentru ca imediat să scoată la licitație execuția lucrărilor”, a declarat Gheorghe Flutur după finalizarea ședinței. El a arătat că traseul final al autostrăzii A7 trece prin apropierea localităților Dolhasca și Liteni, apoi printre Suceava și Salcea, cu un nod de descărcare către Aeroportul „Ștefan cel Mare” și municipiul Suceava.
Autostrada va continua apoi ocolind municipiul Suceava la Nord-Est și Nord, cu un nod la intersecția cu DN 29A, pentru direcția Dorohoi, după care va trece prin zona cartierului Ițcani, continuând pe raza comunelor Mitocu Dragomirnei, Pătrăuți, Dărmănești, apoi prin zona orașului Milișăuți, în paralel cu DN 2, după care va avea traseul pe raza localităților Grănicești, Șerbăuți, Calafindești, Mușenița și Siret.
„Această autostradă rezolvă și problema centurii Sucevei prin partea de Est și Nord-Est și va trece și prin apropierea zonelor cu populație mare, fiind destul de aproape de Suceava, Rădăuți sau Siret. Vreau să salut promptitudinea și viteza cu care firmele de proiectare s-au mișcat în această perioadă pentru a stabili acest traseu. De asemenea, CNAIR a transmis hotărârea înființării pe A7 a două puncte de consultanță, la Suceava și Focșani, unde autoritățile locale vor acorda tot sprijinul pentru finalizarea formalităților necesare”, a declarat Gheorghe Flutur.
El a dat asigurări că în cel mai scurt timp Consiliul Județean Suceava va emite certificatul de urbanism necesar pentru această investiție. De asemenea, Flutur a spus că va parcurge la pas traseul autostrăzii, împreună cu primarii și cu responsabilii în domeniul urbanismului din CJ Suceava și din localitățile parcurse de autostradă pentru a vedea cel mai bine la fața locului traseul.