Un veteran de război din comuna Baia, care a murit chiar în dimineața primei zile de Paște, la vârsta de 96 de ani, a fost înmormântat cu onoruri militare la cimitirul de la Biserica Albă din sat, cu o numeroasă participare militară, spre cinstea celui care a luptat la Cotul Donului.
Ștefan Cojocaru a avut trei copii, șase nepoți și cinci strănepoți, iar după cum a mărturisit profesorul bibliotecar Teodora Murariu, era avid să citească și la bătrânețe, fiind un client frecvent al bibliotecii din Baia.
Veteranul a murit cu puțin timp înainte de momentul în care ar fi trebuit să primească o scrisoare de recunoștință de la Ministerul Apărării Naționale.
Garda de Onoare a fost asigurată de militari de la Batalionul 17 Vânători de Munte ”Dragoș Vodă” de la Vatra Dornei. La Baia a fost prezent un pluton de gardă format din 19 militari, comandantul de gardă cu șase militari cu Drapelul de Luptă, plus patru militari care au dus sicriul.
Polițistul local Constantin Buta, de la Cornu Lunii, a fost gornist la înmormântarea cu onoruri militare.
Maistrul militar principal Dumitru Davidel, din partea Asociației Cultul Eroilor, a citit scrisoarea de recunoștință trimisă de ministrul Apărării Naționale pentru veteranul de la Baia.
Decorația Crucea Comemorativă a celui de-al Doilea Război Mondial pe care a avut-o veteranul i-a fost înmânată unui nepot al acestuia.
Din partea Asociației Cultul Eroilor au mai fost prezenți la înmormântare plutonierii adjutanți-șefi Nelu Aldea și Petrea Tudose, de la Fălticeni. Aceștia, împreună cu Dumitru Davidel, au depus o coroană de flori din partea asociației.
”Cu durere în suflet am reprezentat Asociația Cultul Eroilor Suceava, pentru al petrece pe ultimul său drum pe unul din oameni cu suflet mare ce au apărat țara în vreme de restriște, veteranul de război Cojocaru Ştefan din Baia. Dumnezeu să îl odihnească în pace”, a transmis Dumitru Davidel.
Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor format din patru preoți. Sicriul veteranului de război a fost înfășurat într-un Drapel de Luptă, ceremonialul fiind unul pe măsura celui dispărut, unul din ultimii martori de la Baia ai celei de-a doua conflagrații mondiale.