Tone de gunoaie aruncate de persoane certate cu bunul-simț au fost adunate marți în cadrul unei ample acțiuni de ecologizare care a avut loc în pădurea de la Adâncata. Zona cunoscută sub denumirea ”La baricadă”, fosta groapă de gunoi a satului Adâncata încă din perioadă comunistă, a devenit un fel de buncăr în care zilnic sunt abandonate deșeuri de tot felul. Groapa de gunoi a fost desființată în urmă cu mai mulți ani, dar continuă să fie un adevărat focar de infecție. Conducerea Ocolului Silvic Adâncata a decis să sune mobilizarea generală, iar în cursul zilei de marți aproximativ 40 de persoane au muncit ore bune pentru a igieniza întreaga zonă afectată. Acțiunea a fost coordonată de Carmen Mihețiu, șefa Ocolului Silvic Adâncata, care a beneficiat de un sprijin important și din partea Primăriei Adâncata, primarul Viorel Cucu dovedindu-se extrem de cooperant. La finalul acțiunii s-au adunat peste 700 de saci cu gunoaie, iar zona arată acum cu totul altfel.
”Intenționăm să montăm camere de supraveghere în zonă pentru a-i depista pe cei care aruncă deșeurile deși acest lucru este interzis. Sperăm că găsim înțelegere în rândul oamenilor, iar astfel de obiceiuri să dispară”, a precizat Carmen Mihețiu. Amenda pentru cei care aruncă deșeuri în zona silvică este între 1.000 - 2.000 de lei.
În zonă au ajuns și comisarii Gărzii de Mediu Suceava, care spun că au găsit extrem de multă înțelegere la conducerea Ocolului Silvic Adâncata vizavi de igienizarea zonei afectată de gunoaiele aruncate cu nesimțire.
Nu este prima acțiune de igienizare pe care o fac angajații Ocolului Silvic Adâncata. În decurs de o săptămână, pe o distanță de circa un kilometru, au fost strânși zeci de saci cu peturi, doze de bere și alte tipuri de deșeuri. Este vorba de gunoiul aruncat cel mai probabil direct din mașină de șoferii care tranzitează DN 29A. Zona vizată începe de la ieșirea din municipiul Suceava, de pe serpentine, până la sediul Ocolului Silvic Adâncata.