Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
miercuri, 28 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 99 (7711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Acțiune de reîmpădurire

2.700 de puieți de molid și brad, plantați cu voluntari și personal silvic la OS Stulpicani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O viitoare pădure cu aproape 3.000 de arbori de brad și molid a fost plantată cu voluntari și personal silvic, pe o suprafață forestieră aflată în administrarea Ocolului Silvic Stulpicani, din cadrul Direcției Silvice Suceava.

Acțiunea de reîmpădurire a fost făcută cu voluntari din cadrul Rotary Club Suceava Cetate și al Asociației Pentru Promovarea Educației Elementare Botoșana, care au lucrat împreună cu personalul ocolului silvic, plantând în total 2.700 de puieți de arbori în unitatea de producție II Negrileasa.

“Pădurile au avut de-a lungul istoriei și vor avea și în viitor un important rol ecologic și economico-social. Pornind de la această premisă ne-am propus ca prin implicarea noastră să fim un exemplu pentru cei din jurul nostru care participă voluntar la astfel de acțiuni, să le explicăm modul în care se face regenerarea și gospodărirea pădurii și să îi implicăm activ în acest proces. Un vechi proverb spune «Dacă te gândești la ziua care va urma, ia-ți ceva de mâncare. Dacă te gândești la anul care va urma, plantează un copac. Dacă te gândești la secolul care va urma, atunci fă educație copiilor». Sănătatea și educația sunt principalele direcții strategice ale clubului nostru. Ele se îmbină perfect cu partea de educație ecologică predată în mod practic, de către specialiști, în cadrul acțiunilor de împădurire”, a declarat Vasile Varvaroi, președintele Rotary Club Suceava Cetate.

La sediul ocolului, sub coordonarea specialiștilor de la Ocolul Silvic Stulpicani, inginerii Radu Miroș și Nicolae Plaiu, a avut loc instruirea pe partea de sănătate și securitate în muncă, precum și prezentarea și explicarea regulilor sanitare impuse de situația pandemică actuală. La locul de împădurire s-a prezentat practic tehnica plantării puieților, aspect care le va fi folositor participanților și în viitor.

“Este extraordinar să vedem atât de mulți tineri entuziaști și cu dorință de a participa la nașterea unei noi păduri. Ne bucurăm că am putut pune la dispoziția voluntarilor puieții necesari reîmpăduririi, ustensilele necesare pregătirii gropilor pentru plantare, măști de protecție, dezinfectanți, dar și că au primit cu deschidere câteva elemente de educație forestieră ce le vor fi mereu utile. În această campanie de împădurire de primăvară, pe suprafața forestieră administrată de ocolul nostru vom planta în total 278.000 de puieți cu firme specializate pentru aceste lucrări, însă mereu suntem deschiși și voluntarilor care doresc să ni se alăture”, au spus reprezentanții Ocolului Silvic Stulpicani.

Direcția Silvică Suceava gestionează prin cele 24 de ocoale silvice trei sferturi din suprafața împădurită a județului nostru, adică peste 440.000 de hectare, echivalentul a 7% din fondul forestier naţional. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, inginer George Celsie, în campania de împăduriri din această primăvară vor fi plantați aproape 5,8 milioane de puieți.

Reprezentanții RCSC își doresc ca această primă acțiune de împădurire la care au participat să fie startul unui proiect pe termen lung, an de an să fie prezenți pe șantierele de împădurire cu membrii clubului, colaboratori, parteneri și alți voluntari.

“Știm că tot ceea ce facem depinde de mediul înconjurător și de resursele pe care natura ni le oferă. Credem în dezvoltarea durabilă care presupune să luăm din natură ceea ce ea ne oferă pentru a ne acoperi nevoile curente, însă în așa fel încât generațiile viitoare să poată beneficia de cel puțin atâtea avantaje și resurse ca și generația actuală. Și, din fericire, pădurea este o resursă regenerabilă”, a încheiat Vasile Varvaroi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 2.700 de puieți de molid și brad, plantați cu voluntari și personal silvic la OS Stulpicani.
 Vizualizări articol: 1146 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
2.700 de puieți de molid și brad, plantați cu voluntari și personal silvic la OS Stulpicani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei