Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
luni, 12 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 85 (7697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un caz absolut uluitor

Țeparul care s-a dat preot, ziarist, procuror sau avocat își așteaptă condamnarea într-un alt caz cu victimă din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul cunoscut ca „escrocul cu o mie de fețe”, cu numeroase fapte de înșelăciune la activ, revenit în actualitate după ce a fost arestat acum câteva zile de judecătorii de la Rădăuți, pentru o nouă escrocherie cu prejudiciu de peste 50.000 de lei, mai este trimis în judecată pentru o înșelăciune comisă la Suceava, pentru care a și fost condamnat la prima instanță.

Sorin Alin Verincianu, acum în vârstă de 34 de ani, din Dorohoi, a fost condamnat de Judecătoria Suceava, în luna decembrie a anului trecut, la o pedeapsă de 4 ani, 8 luni și 156 de zile de închisoare (n.r. zilele sunt rest din pedepse mai vechi) pentru o înșelăciune comisă la Suceava. Sentința cuprinde însă și alte pedepse, emise de instanțe din Botoșani și Câmpulung Moldovenesc. Totuși, Verincianu nu ar urma să aibă de stat prea mult după gratii, în condițiile în care judecătorii au constatat că a executat aproape 4 ani din pedeapsă.

Dosarul este înregistrat acum pe rolul Curții de Apel Suceava, care va da pedeapsa finală. De precizat că tânărul mai are pe rol o înșelăciune la Vaslui, pentru care a fost condamnat la 1 an și 6 luni de detenție, și probabil va urma și pedeapsa pentru fapta recentă de la Rădăuți. La un moment dat este de așteptat ca faptele să fie cumulate și să se ajungă la o pedeapsă finală consistentă, mai ales că autorul a recidivat cu același gen de fapte.

 

Și-a racolat victima din fața sediului Parchetului din Suceava 

Escrocheria pentru care tânărul este judecat acum la instanța de apel a fost comisă în 2015.

Ca de obicei, Sorin Alin Verincianu a dat dovadă de un tupeu incredibil, racolându-și victimele chiar din ușa Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. Pe 8 iulie 2015, el a abordat două femei, împreună cu alte rude, care se aflau în fața sediul instituției așteptând să primească vești în legătură cu situația a doi nepoți care la acea dată erau reținuți pentru comiterea unor fapte de natură penală. De ele s-a apropiat dorohoianul, care s-a recomandat că este avocat. El a început să le explice cum le poate scoate nepoții de după gratii.

Prima dată, acesta a primit 500 de lei de la femeia parte vătămată, dar acesta avea să fie abia începutul.

Acesta a tot cerut bani sub pretextul că face demersuri pentru eliberarea din arest și trebuie plătite tot felul de taxe.

 

Mergea cu victimele la poliție sau la spital și le păcălea că intră înăuntru, pentru a le ”rezolva” problema

Pentru a le câștiga încrederea, individul a mers cu cei păcăliți la sediile unor instituții, pe la CEC Bank, Spitalul Județean Suceava, Secția de Psihiatrie Burdujeni, Serviciul de Medicină Legală Suceava, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, unde le cerea victimelor să-l aștepte afară. În total, banii pretinși au cumulat aproape 1.500 de euro, sună achitată de Luminița S., la care s-au mai adăugat alți 1.500 de lei plătiți de a doua femeie victimă în dosar.

După aproape două săptămâni, prima dintre femei și-a dat seama că ceva nu este în regulă, s-a interesat pe la alte persoane și a realizat că cel care se dădea drept avocat era de fapt un escroc. A mers la poliție, unde a făcut o plângere, iar ancheta care a urmat avea să-i confirme toate suspiciunile. Astfel, falsul avocat nu a fost găsit pe lista Baroului Suceava, iar când polițiștii au reușit să-i dea de urmă, a ieșit la iveală că mașinile pe care le conducea Sorin Alin Verincianu erau închiriate de fapt de la o firmă din Suceava. Pentru această faptă de înșelăciune, individul a primit 3 ani de închisoare, însă sentința nu este definitivă. 

 

De la ultima victimă a scos mai bine de 10.000 de euro

Cu privire la fapta și mai recentă, pentru care a fost arestat acum câteva zile, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au prezentat pe scurt situația de fapt.

”În cursul lunilor martie - iunie ale anului 2020, inculpatul , folosindu-se de calități mincinoase, respectiv procuror DIICOT Suceava și avocat, a determinat persoana vătămată, T. I. să îi ofere anumite sume de bani care ar fi reprezentat contravaloarea serviciilor prestate prin folosirea calității de avocat, promițându-i că o va ajuta să câștige procesul civil în care era parte, suma totală pe care T. I. i-a furnizat-o autorului în perioada martie - iunie 2020 ca urmare a folosirii calităților mincinoase de avocat/ procuror și cu care a fost prejudiciată fiind de 56.450 lei”.

Așadar, nimic nou cu privire la modul de acțiune, ieșit din comun fiind prejudiciul mare produs victimei de această dată.

 

Șantaj cu măicuțele

Pentru a vă face o idee despre modul de acțiune exemplificăm câteva din faptele sale mai vechi. 

Pe 21 ianuarie 2008, Sorin Alin Verincianu, pe atunci în vârstă de 21 de ani, a fost prins de poliţişti în urma unui flagrant pus la cale în zona centrală a municipiului Suceava. A fost săltat la scurt timp după ce a luat 375 de lei de la stareţa Mănăstirii Dragomirna, pe care o şantajase cu o seară înainte că are imagini compromiţătoare cu ea şi celelalte măicuţe de la lăcaşul de cult.

Stareţa a sesizat autorităţile şi aşa a fost organizat flagrantul. CD-ul cu aşa-zisele imagini scandaloase era gol.

La poliţie, Verincianu şi-a recunoscut faptele, mărturisind că a încercat să le şantajeze şi pe măicuţele de la Voroneţ şi Probota.

 „Nu ştiu de unde a făcut rost de numărul meu de mobil... Mi-a spus că este de la un post de televiziune şi că are imagini cu câteva măicuţe de la mine, care au limbaj total neadecvat faţă de persoanele care vizitează mănăstirea. Voia cumva să mă determine să-l întreb cum să fac să nu dea imaginile de care vorbea. I-am spus că nu mă interesează şi că nu cred aşa ceva”, declara la vremea respectivă stareţa Mănăstirii Probota.

Mai recent, în 2015, același individ s-a dat medic și a înșelat un bărbat din Fălticeni. Victima avea fiica studentă la medicină la Iași, iar individul i-a spus că îi face rost de un instrument medical. A realizat inclusiv facturi false, reușind să scoată o sumă semnificativă de la victimă.

 

Săltat când se pregătea să oficieze o înmormântare

Până acum, dorohoianul a adunat opt condamnări pentru înșelăciune și a fost eliberat condiționat din pușcării de cel puțin trei ori, scrie Monitorul de Botoșani. Tânărul a fost anchetat pentru tot felul de escrocherii, după ce s-a dat drept preot, inspector sanitar, ziarist sau călugăr.

El a fost săltat prima dată de polițiști de la o înmormântare, unde era îmbrăcat în preot şi se pregătea să oficieze slujba religioasă, bineînțeles fără a avea vreo calitate în acest sens.

 

Cele mai multe escrocherii, în haine preoțești

În haine preoţeşti, dorohoianul ar fi păcălit zeci de oameni şi firme să-i dea bani pentru construcţia unui lăcaş de cult, iar de la o societate din Bucureşti a comandat obiecte bisericeşti în valoare de aproximativ 20.000 de lei, pentru care nu a mai plătit ulterior nici un leu. Ulterior, el a încercat să-l şantajeze pe cântăreţul de muzică populară Alexandru Recolciuc, pe directorul Spitalului Judeţean Suceava, pe stareţele mănăstirilor Voroneţ, Probota şi Dragomirna, pe directorul Spitalului Județean Botoșani, dar și pe un deputat, dându-se drept ziarist care deține imagini compromițătoare.

 

A venit să încaseze bani la volanul unui Porsche Cayenne

La sfârşitul lunii noiembrie 2015, cel cunoscut ca ”tâlharul cu o mie de fețe” a fost prins în flagrant într-o benzinărie din Săveni, după ce s-a dat avocat în Baroul Suceava și a semnat în fals un contract de consultanţă juridică. Banii urmau să fie plătiţi într-o benzinărie, unde ţeparul a apărut cu un Porsche Cayenne închiriat de la o firmă din Botoşani. Acesta urma să primească o sumă importantă astfel că a închiriat o mașină pe măsură.

Deși are doar 34 de ani, se poate observa că bărbatul are peste zece ani când comite astfel de fapte. Cele mai multe dintre victimele sale sunt din Suceava și din Botoșani.

Este de așteptat ca acesta să nu mai iasă prea repede de după gratii, având în vedere recidiva, însă pe de altă parte se poate observa că a executat o parte importantă din pedepse.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Țeparul care s-a dat preot, ziarist, procuror sau avocat își așteaptă condamnarea într-un alt caz cu victimă din Suceava.
 Vizualizări articol: 2763 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Țeparul care s-a dat preot, ziarist, procuror sau avocat își așteaptă condamnarea într-un alt caz cu victimă din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei