Doi pietoni aflați în stare avansată de ebrietate au scăpat cu viață după ce au fost loviți de mașini, unul după o traversare neregulamentară, iar al doilea în timp ce se deplasa pe carosabil haotic, în zig-zag. Ambele accidente s-au produs pe DN 2E, care leagă Fălticeni de Gura Humorului, în zona Păltinoasa.
Primul accident a avut loc sâmbătă dimineață, în jurul orei 9.00, pe DN 2E, la Capu Codrului - Păltinoasa. Conform anchetei poliției, un șofer în vârstă de 43 de ani, din comuna Sucevița, în timp ce conducea un autoturism marca Seat, pe direcția de la Gura Humorului spre Fălticeni, a acroșat cu mașina un localnic de 43 de ani, din Păltinoasa, care se angajase în traversare neregulamentar, prin loc nepermis și fără a se asigura.
Pietonul a fost proiectat pe carosabil în urma impactului, fiind preluat de o ambulanță și dus la Spitalul din Gura Humorului, de unde a fost transferat la Spitalul Județean Suceava, cu un traumatism cranio-cerebral și un hematom frontal.
Polițiștii de la Biroul Rutier Suceava au reușit să-l testeze cu etilotestul pe pieton, la Spitalul Județean Suceava. A rezultat concentrația de 1,01 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Șoferul avea alcoolemie 0. Conform procedurilor, polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Tot sâmbătă, seara, în jurul orei 20.50, nu foarte departe de locul primului accident, în afara satului Capu Codrului, pe același DN 2E, un șofer în vârstă de 65 de ani, din comuna Valea Moldovei, aflat la volanul unui autoturism Skoda Octavia, cu care se deplasa pe direcția Fălticeni-Gura Humorului, a accidentat un tânăr de 29 de ani, din Păltinoasa, care, rezultă din cercetări, se deplasa în zig-zag, pe partea dreaptă a conducătorului auto.
Pietonul a ajuns la Spitalul Județean Suceava, unde a fost diagnosticat cu un traumatism cranian. În cazul acestuia alcoolemia era și mare, 1,51 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate la spital și probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge, care în mod normal este dublă, adică în jur de 3 la mie.